16. září 2015 05:05
Markéta ZídkováHouby už pěkně rostou. Co zkusit houbový Stroganov!
Smaženice, houbová polévka, kulajda, řízky... houby pod maso. Co k nim přidat ještě Stroganov?
Elegantní jídlo, prý vymyšlené pro ruského šlechtice Stroganova, kombinuje telecí maso se žampiony a zakysanou smetanou. Ale maso můžete úplně vynechat a jídlo bude – a to za čtvrt hodiny – stejně přímo královské!
4 PORCE DO 15 MINUT
Budete potřebovat:
1 lžíci rostlinného oleje1 středně velkou cibuli, oloupanou a nakrájenou na plátky4 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené500 g hub, nakrájených na tenké plátky50 ml vývaru1 lžičku papriky3 lžíce zakysané smetany4 lžíce nakrájené petrželkysůl a pepř
V naší Encyklopedii najdete přehled jedlých i nejedlých hub.Postup
Ve velké pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a houby a za stálého promíchávání je 5 až 10 minut smažte. Podlijte vývarem, poprašte paprikou, solí a pepřem a ještě 5 minut poduste. Před podáváním vmíchejte smetanu, jen aby se prohřála.
Jídlo podávejte posypané petrželkou, například s rýží.
Další skvělé recepty najdete v novém časopise Prima Fresh, který vychází ve středu 16. září 2015.