Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Houby už pěkně rostou. Co zkusit houbový Stroganov!

Smaženice, houbová polévka, kulajda, řízky... houby pod maso. Co k nim přidat ještě Stroganov?
Vydáno: 16.09.2015
Nejen pro šlechtice
Nejen pro šlechtice Autor: David Turecký
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Elegantní jídlo, prý vymyšlené pro ruského šlechtice Stroganova, kombinuje telecí maso se žampiony a zakysanou smetanou. Ale maso můžete úplně vynechat a jídlo bude – a to za čtvrt hodiny – stejně přímo královské!

4 PORCE DO 15 MINUT

Budete potřebovat:

1 lžíci rostlinného oleje
1 středně velkou cibuli, oloupanou a nakrájenou na plátky
4 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
500 g hub, nakrájených na tenké plátky
50 ml vývaru
1 lžičku papriky
3 lžíce zakysané smetany
4 lžíce nakrájené petrželky
sůl a pepř

V naší Encyklopedii najdete přehled jedlých i nejedlých hub.Postup

Ve velké pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a houby a za stálého promíchávání je 5 až 10 minut smažte. Podlijte vývarem, poprašte paprikou, solí a pepřem a ještě 5 minut poduste. Před podáváním vmíchejte smetanu, jen aby se prohřála.

Jídlo podávejte posypané petrželkou, například s rýží.

Další skvělé recepty najdete v novém časopise Prima Fresh, který vychází ve středu 16. září 2015.

Prima FRESH - podzim 2015

Užijte si podzimní sklizeň s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Článek je zařazen v:
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama