Ženu za ponkem, akademii lepení i Vychytávku týdne přinesou v nové sezoně hobby pořady

S podzimní sezonou se na obrazovky televize Prima vrací i oblíbené hobby pořady. Diváci se na ně mohou opět těšit v jejich stálém slotu v neděli po poledni už od 3. září. V nadcházející sezoně nabídnou celou řadu novinek. Receptář prima nápadů přinese nové rubriky Žena za ponkem a Zahradník po ruce, Libovky Pepy Libického nabídnou akademii lepení a kotvení a Láďa Hruška bude přinášet Vychytávku týdne.

Do své dvaadvacáté sezony vstoupí Receptář prima nápadů – nejdéle vysílaný pořad u nás – opět pod taktovkou moderátorů Oldřicha Navrátila a Evy Borské. Oblíbený hobby magazín přinese další rady a nápady pro všechny chataře, chalupáře, zahrádkáře, chovatele a pěstitele i všechny, koho zajímají moderní trendy v bydlení. V dílně pořadu se vůbec poprvé ujme hlavní role žena – vyrábět a upcyklovat bude Lída Garcia, kutilka známá z pořadu DREAM TEAM – Mistři dílny. V Receptáři prima nápadů se pustí do výroby řady krásných věcí do domácnosti, a to z upcyklovaných materiálů. Zároveň ukáže, že ženy se nemusí bát vzít do ruky nářadí a v dílně si samy vyrobit designové kousky do domu či bytu.

Diváci se dočkají i zbrusu nové rubriky Zahradník po ruce. V té se představí Tomáš Trejbal, milovník a návrhář přírodních, tedy permakulturních zahrad. Nabídne rady a návody, jak se pustit do zahradničení, i když jste z města.

Novou tvář představí i rubrika Napřírodno v rámci níž se v podzimní sezoně bude s Michalem Plundrou střídat jeho kolegyně Lenka Šulcová. Nebudou chybět ani stálice pořadu – veterinářka Míša Riedlová, Jindra Ekl s rubrikou Současné trendy, Markéta Mayerová a její Parťáci od fochu nebo rubriky Domov a Minutový manžel: Lekce pro ženy.

Libovky Pepy Libického přinesou další návody a postupy, jak na stavbu a rekonstrukci svépomocí, představí trendy a nové technologie a naučí diváky pracovat s dalšími druhy nářadí. V rámci podzimní sezony se Pepa pustí do zateplení rodinného domu a jeho nové fasády. Diváky provede pracemi krok za krokem, vysvětlí, co a jak zateplit, a upozorní na chyby, kterým je radno se vyhnout. Dojde i na přípravu podloží a stavbu zahradního domku.

Pokračovat bude i stavba tiny house, ve kterém se Pepa vrhne do stavby koupelny, montáže klimatizace a fotovoltaiky, osazení oken, stavbu vestavěných skříní a postelí. Na závěr dojde na opláštění a finální umístění domu do přírody. Třešinkou na dortu bude speciálně vyvinutá mobilní kořenová čistička, kterou Pepa k domku zapojí. Pokračovat bude i rubrika Minutový manžel, který má na podzim připravenou řadu témat ohledně nových nástrojů, nářadí a náčiní a také akademií lepení a kotvení.

Již devátou sezonu na podzim zahájí Vychytávky Ládi Hrušky, ve kterých jejich moderátor i tentokrát poradí, sežene, vyzkouší, vymyslí, předvede, ušetří a uvaří. V každém dílu čeká na diváky tradičně jeden vychytaný, rychlý a levný recept přímo od Ládi. O své zlepšováky v kuchyni, dílně či na zahradě se opět podělí celá řádka diváků, které Láďa zajede navštívit a z jejichž řad již tradičně vyhlásí na konci sezony Prima kutila. Chybět nebude ani Láďova domácí lékárna, která divákům představuje pokojové rostliny i venkovní bylinky či koření s léčivými vlastnostmi. Novinkou pro letošní sezonu bude rubrika Vychytávka týdne, ve které Láďa hned na začátku pořadu představí a předvede jednoduchou, leč nápaditou vychytávku, která pomůže zužitkovat věci, které by jinak skončily na skládce či v koši.

Premiérové díly hobby pořadů sledujte:

  • RECEPTÁŘ PRIMA NÁPADŮ    3. září v 11:50
  • Libovky Pepy Libického         3. září ve 12:45
  • Vychytávky Ládi Hrušky          3. září ve 13:00


Přečtěte si také