1. října 2015 14:23
Markéta ZídkováChce vařit v televizi, přitom neví, co je to panenka nebo kýta
Prostřeno! - Kateřina se moc nevyzná
Uměli byste říct, kde leží jednotlivé druhy masa?
Člověk nemusí zrovna vědět, že brambory patří mezi lilkovité, aby uměl připravit skvělý bramborák. Ale přece jen by měl aspoň trochu, jak se jmenuje jaká zelenina, jak se připavuje drobenka nebo na co je jaký druh masa.
To dvacetiletá Katka, která v pátek uvaří v pořadu Prostřeno, nemá ani tušení. Dnes je na večeři u Honzy, který připraví báječné panenky. Podívejte se na video v úvodu článku, jak Kateřina perlí.
Pro osvěžení: Tak tedy panenka je vepřové maso, říká se jí také panenská svíčková a je to nejlepší maso z prasete. Leží ve spodní části hřbetu podél páteře. To kýta je vlastně horní část zadních končetin zvířete. Vyrábí se z ní šunka, chutné z ní jsou řízky, špízy nebo závitky.