Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Chce vařit v televizi, přitom neví, co je to panenka nebo kýta

Uměli byste říct, kde leží jednotlivé druhy masa?
Vydáno: 01.10.2015
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Člověk nemusí zrovna vědět, že brambory patří mezi lilkovité, aby uměl připravit skvělý bramborák. Ale přece jen by měl aspoň trochu, jak se jmenuje jaká zelenina, jak se připavuje drobenka nebo na co je jaký druh masa. 

To dvacetiletá Katka, která v pátek uvaří v pořadu Prostřeno, nemá ani tušení. Dnes je na večeři u Honzy, který připraví báječné panenky. Podívejte se na video v úvodu článku, jak Kateřina perlí.

Pro osvěžení: Tak tedy panenka je vepřové maso, říká se jí také panenská svíčková a je to nejlepší maso z prasete. Leží ve spodní části hřbetu podél páteře. To kýta je vlastně horní část zadních končetin zvířete. Vyrábí se z ní šunka, chutné z ní jsou řízky, špízy nebo závitky.

Článek je zařazen v:
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama