Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama
Bydlení

Inspirace: Dokázali maximálně využít prostor malého bytu. Díky šikovné rekonstrukci

Profesionální rekonstrukce zhodnotila prostor bytu.
Vydáno: 17.07.2015
Je zde místo i na autíčko
Je zde místo i na autíčko Autor: AworkDesign.studio
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Mnohostranně využitelný prostor nabízí díky šikovné rekonstrukci jeden byt na Tchaj-wanu. Ne náhodou jdeme pro příklad právě do asijské metropole Tchaj-peje, kde nouze o životní prostor přiměla architekty hledat zvláště důmyslná řešení.

O tom, jak těžké je získat z prostoru maximum, výmluvně svědčí inzeráty na realitních serverech. Fotografie bytů s amatérsky změněnými dispozicemi odhalují obytná bludiště tvořená nesmyslnými příčkami a malými, těžko přístupnými tmavými místnostmi.

... a pokračují až do jídelního koutu
... a pokračují až do jídelního koutu
AworkDesign.studio

Veselejší pohled je na dílo, kde ruku řemeslníků vedl architekt nebo designér. Takovým příkladem je i jeden prudce modernizovaný byt s variabilním prostorem na Tchaj-wanu.

Studio AworkDesign jej navrhlo pro mladý manželský pár, který kladl důraz právě na uspořádání dovolující účelně využít každý metr prostoru.

 

Snaze designérů o moderní výraz interiéru vycházela budova vstříc velkými okny. Dostatek denního světla v obývacím pokoji dovolil sáhnout po kontrastním tmavém nábytku. Zrekonstruovaný byt díky částečně vybouraným příčkám působí jako loft a převažující paleta umírněných tónů hnědé a šedé v kombinaci s bílou dodávají bytu na decentní atmosféře.

(dah)

Mohlo by vás zajímat:

Od přízemí vychýlený horní tubus zastiňuje jak fasádu pod sebou, tak i okolí bazénu. V Peru je to deviza

Dům s patrem do kříže překvapí svými tvary

Oválné linie pohovky, křesel i židlí v jídelně příhodně kontrastují s hranatým prostorem

Propadl stylu 60. let. Designér mu podle toho zařídil byt

Článek je zařazen v:
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama