Šuplík pod troubou jste používali špatně. Na co ve skutečnosti je?

Nejspíš v něm skladujete pekáče. K tomu byste ho ale používat neměli. Účel šuplíku pod troubou je totiž úplně jiný.

Vněkterých typech sporáků totiž šuplík slouží ktomu, aby upečené jídlo zůstalo déle teplé. Po upečení byste tudíž měli maso nebo třeba slaný koláč přemístit pod troubu. Zní to šíleně, zvlášť když si představíme, že právě tenhle šuplík zrovna moc často nečistíme (pokud vůbec), a slouží vyloženě jako odkladiště pekáčů všeho druhu.

Podívejte se do manuálu ke své troubě, zda je tam o funkci zásuvky zmínka. Případně vyzkoušejte, jak dlouho po pečení zůstanou pekáče všuplíku teplé. Do zásuvky můžete uložit i čerstvě uvařené jídlo nebo si vní předehřát talíře, abyste nedělní oběd neservírovali na studeném nádobí.

Sdílejte článek

Přečtěte si také