reklama

Místnosti prostupují loftem jako stuha

klára beščecová
17. června 2015
Bývalou tovární halu zlidštily vestavěné místnosti s oválnými stěnami.
reklama

Přestavba průmyslové haly na loft přináší problém, jak daný velký prostor obsáhnout, aby se jeho obyvatelé cítili dobře. Architekti zestudia Graux & Baeyens využili vysokých stropů jedné tovární haly poblíž belgického města Kortrijk kvestavbě místností vpatře. Aby prostor zpříjemnili, navrhli horní místnosti soválnými stěnami, které se společně vlní interiérem jako stuha. Prostor o rozloze 150 m² tím zvětšili o dalších 90 m² podlahové plochy. Pár sdítětem, který si přestavbu objednal, tedy nouzi o místo rozhodně nemá.

Různě velké místnosti nejsou vlinii, díky oválnému průběhu jejich stěn ale přesto jedna na druhou opticky navazují. Místnosti nesené vlastní ocelovou konstrukcí se vyhýbají sloupům a otevírají se směrem kvelkým továrním oknům. Vpřilehlém prostoru je jídelna a obytná zóna, obě maximálně osvětlené denním světlem.

Architekti kombinací různých křivek i různě vysokých prostor často sahajících přes dvě podlaží nejenže zvětšili obytnou plochu, ale i rozbili dojem haly a dali vzniknout zcela jedinečnému interiéru.

(fis)

Mohlo by vás zajímat:

Sílejte článek
Zobrazit komentáře ke článku
reklama