Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Bydlení

Syrový loft z továrny na sušenky

Továrna na sušenky National Biscuit Company v oblasti West Loop na předměstí Chicaga má novou funkci. Dvoupodlažní loft situovaný ve vrchním patře této průmyslové budovy ohromuje prostorem a překvapuje zajímavými řešeními.
Vydáno: 10.06.2014
Žádné načančané přeplácanosti. Tady vládne muž

Největší zvláštností je bezpochyby kuchyně zřízená přímo v jedné ze starých pecí. Ze zdiva stále ještě vyčnívají ocelové úchyty jejich mohutných posuvných dveří.

Z okna opatřeného dvoukřídlými okenicemi lze z největší ložnice přehlédnout rozlehlou obývací část s klavírem v prvním patře. Stejně tak je dolů vidět i z odděleného a vyvýšeného koutu se sedací soupravou. Prostor prosvětlují hned dvě nad sebou vedené řady oken.

Na průmyslový ráz prostor upomíná očištěné cihlové zdivo a nikterak neskrývaná černě lakovaná ocelová konstrukce. Ta prostupuje celým interiérem a kontrastuje s bíle vymalovaným stropem. Původní koupelna byla stísněná. Při přestavbě dělníci místnost rozšířili a odhalili sádrokartonem původně zakrytou nosnou konstrukci.

Kuchyně našla místo přímo v jedné z někdejších pecí. Ze zdiva stále ještě vyčnívají ocelové úchyty jejich mohutných posuvných dveří Foto: Besch DesignHistorii hospodářského stavení připomínají různé zachované detaily, osvětlení v kuchyni je zavěšené na masivních řetězech a kladkách z původního vybavení, a na původní účel zdejších prostor upomínají i vystavené drobnosti z původního inventáře.

Snad z obavy, aby si tu majitelé nepřipadali jako pekaři na směně, projekt tyto chladné součásti kombinuje s dřevem.

Pro široký nástěnný dřevěný panel architekt záměrně upřednostnil starý materiál s patinou, když použil dřevo pocházející z někdejší venkovské usedlosti. Na této obložené části posléze spočinula část majitelovy sbírky elektrických kytar.

 (dah)

Projděte si fotky:

Mohlo by vás zajímat:

Převaha pečlivě rozestavěných uměleckých zvláštností bez praktického využití nabízí otázku, jak asi tento prostor vypadá v reálném životě

Z bývalé obilnice vznikl osobitý loft uprostřed Amsterodamu

"Věřte svým instinktům a zařiďte si domov tak, jak vám to vyhovuje," říká Eimear Nic an Bhaird z Dublinu

Majitelka bytu miluje design. A ještě k tomu retro

Dánská rodina Schnackových vsadila na bílý základ, který doplňuje výraznými barvami

Syté a výrazné barvy rozehrály celý byt


Reklama
Článek je zařazen v:
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama