reklama

Toužili po větším prostoru. Ten získali díky originální multifunkční přístavbě

zidkovm
10. ledna 2017
Přístavbou nazvanou Loft House rodina řešila nedostatek prostoru ve svém domě a zlepšila i využitelnost zahrady. Vytoužený prostor si zajistili s využitím lehké dřevěné konstrukce na zahradě rodinného domu.
reklama

Součástí této jedinečné přístavby rodinného domu na předměstí Perthu je venkovní prostranství pro volný čas, hudební studio, loft s ložnicí, garáž a sklad. Projekt byl kvůli požadavku na zřízení těchto zón s protichůdným účelem, ale i malému rozpočtu docela náročný na vynalézavost. Architekti z ateliéru Chord Studio z Melbourne potíž vyřešili běžnými trojúhelníkovými dřevěnými vazníky, z nichž hravě a invenčně sestavili soudržnou sérii funkčních prostorů. Vazníky stavitelé upravovali či instalovali obráceně, čímž zbudovali členitou střechu, která navazuje na stávající dům a rozprostírá se mezi vzrostlými eukalypty.

V členité střeše studia vzniklo i toto podkroví s ložnicí; foto: Tim Lofthouse

Obráceně instalovanými trojúhelníkovými konstrukčními díly autoři návrhu docílili toho, že se střecha na jedné straně zvedá a definuje tak krytý venkovní prostor vyhrazený pro hry a zábavu. Konstrukce je seshora pobitá průsvitnou střešní krytinou a zespodu místy laťovým roštěm, který podtrhuje divoké tvary stavby. V jiném místě na nosné trojúhelníky navazují stěny studia a dál i garáže. Jednoduchá konstrukce navzdory složitějšímu tvaru umožnila zbudovat stavbu na ploše 120 m2 za pouhých 9 měsíců.

Autor proměny: Chord StudioFoto: Tim Lofthouse

(dah)

Mohlo by vás zajímat:

Sílejte článek
Zobrazit komentáře ke článku
reklama