30. července 2019 05:23
Markéta ZídkováUdělejte si skvělou domácí broskvovou zmrzlinu. Bude hotová za pár minut
Vezměte broskve nebo nektarinky a pusťte se do výroby domácí zmrzliny, kterou ocení milovníci sladkého i ti, kteří nechtějí jíst cukr! Skvělou alternativu ke kupované zmrzlině vyrobíte za chvíli a v mrazáku vám nějaký čas vydrží.
Sezona broskví je v plném proudu, tak co si nezkusit vyrobit broskvovou zmrzlinu. Ve spojení s jogurtem dostanete báječně osvěžující zdravou dobrotu. Jediná potíž je v tom, že pokud použijete čerstvé broskve a nikoliv už zmrazené, měli byste je oloupat. A když se vám nechce, nahraďte broskve nektarinkami.
Recept na domácí broskvovou zmrzlinu
Ingredience
- 1 kg čerstvých nebo zmrazených broskví či nektarinek
- 3 lžíce medu
- 250 ml bílého jogurtu
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
Příprava
Pokud máte čerstvé broskve, nejprve je oloupejte, pak nakrájejte na dílečky a dejte zmrazit. Pokud použijete nektarinky, pouze je nakrájejte a zamrazte. Nebo použijte mražené broskve. Ovoce spolu s ostatními surovinami dejte do mixéru a rozmixujte. Mixujte, dokud se vše nespojí v hladký krém. Dejte do dobře uzavíratelné krabičky a vložte do mrazáku.
Zdroj: autorský text Markéta Žídková