reklama

Vyrobte si skvělou jogurtovo-broskvovou zmrzlinu. Bude hotová za pár minut

zidkovm
30. července 2019
Vezměte broskve nebo nektarinky a pusťte se do výroby domácí zmrzliny, kterou ocení milovníci sladkého i ti, kteří nechtějí jíst cukr! Skvělou alternativu ke kupované zmrzlině vyrobíte za chvíli a v mrazáku vám nějaký čas vydrží.
reklama

Sezona broskví je v plném proudu, tak co si nezkusit vyrobit broskvovou zmrzlinu. Ve spojení s jogurtem dostanete báječně osvěžující zdravou ňamku, na které je skvělé to, že ji můžete po rozmixování hned zkonzumovat. Jediná potíž je v tom, že pokud použijete čerstvé broskve a nikoliv už zmrazené, měli byste ho oloupat. Pokud se vám nechce, nahraďte broskve nektarinkami.

Suroviny na 4 porce

  1. kilogrammrazených nebo čerstvých broskví či nektarinek
  2. 3 lžíce medu nebo agávového sirupu
  3. 250 ml jogurtu
  4. 1 lžíce čerstvé citronové šťávy

Postup

Pokud máte čerstvé broskve, nejprve je oloupejte, pak nakrájejte na dílečky a dejte zmrazit. Pokud použijete nektarinky, pouze je nakrájejte a zamrazte. Nebo použijte mražené broskve.

Zmrazené ovoce spolu s ostatními surovinami dejte do mixéru a rozmixujte. Mixujte, dokud se vše nespojí v hladký krém. Servírujte ihned nebo dejte do dobře uzavíratelné krabičky a dejte do mrazáku.

(web)

Vyzkoušejte i další recepty na zmrzliny:

Sílejte článek
Zobrazit komentáře ke článku
reklama