Trendy

6. srpna 2024 10:00

Lenka Valjentová

Hobby pořady se na podzim vrací na Primu. Dívejte se každou neděli po poledni

Podzimní program televize Prima

S podzimní sezonou se na obrazovky televize Prima vrací i oblíbené hobby pořady. V neděli po poledni se diváci mohou těšit na už desátou sezonu oblíbených Vychytávek Ládi Hrušky, nejdéle vysílaný hobby pořad u nás Receptář prima nápadů, kutilské Libovky Pepy Libického a pokračování letošní jarní novinky Zahradník po ruce.

Receptář prima nápadů

Nejdéle vysílaný hobby pořad u nás vstoupí do další sezony pod taktovkou moderátorů Oldřicha Navrátila a Pepy Libického. Opět nabídne širokou škálu témat pro všechny chataře, chalupáře, zahrádkáře, chovatele a pěstitele i všechny, které zajímají moderní trendy v bydlení nebo mají další různorodé koníčky. Podzimní řada začne speciálem, ve kterém moderátoři vyrazí na ryby u Navrátilových na chatě.

  • Diváci se dále mohou těšit na zahradníka Tomáše Trejbala, který se v rubrice Směle do toho! bude věnovat podzimním pracím na zahradě i sklizni. Lenka Šulcová v rubrice Napřírodno poradí, jak si sezonu pěstování prodloužit, co se záhony po sklizni i co zasadit a vysít pro sklizeň v zimních měsících.
  • Markéta Mayerová představí další Parťáky od fochu a ukáže, jak na útulný domov.
  • Současné trendy v bydlení, týkající se správného topení v kamnech nebo šetrné ochrany majetku před škůdci, představí Jindra Ekl.
  • Žena za ponkem, Lída Garcia, se pak pustí do výroby dalších krásných praktických a stylových doplňků a nábytku pro zahradu i domácnost.
  • Tomáš Nushart bude v rubrice Necvičák dál provázet výcvikem štěněte krok za krokem. Na obrazovky se vrací MVDr. Michaela Riedlová, která zodpoví dotazy diváků ohledně mazlíčků i domácích zvířat.
  • Luboš Rychvalský v rubrice Beze ztrát přinese celou řadu receptů, jak zužitkovat to, co jsme si vypěstovali, a to chutně a beze zbytku.

.

Vychytávky Ládi Hrušky

Do jubilejní desáté sezony vstoupí na podzim moderní hobby magazín nejen pro kutily. Láďa Hruška, který se svým pořadem oslaví v září nejen kulatiny, ale i 300. díl, přinesl divákům už na tisíc vychytávek a zlepšováků nejen svých, ale i ze zahrad, dílen a kuchyní svých diváků a divaček. Oblíbený moderátor poradí, sežene, vyzkouší, vymyslí, předvede, ušetří a uvaří i v nadcházející sezoně. Seriózní rádce i lidový koumák zkrátka opět nabídne rozmanitou škálu témat i odlehčenější formu a lidský rozměr se špetkou humoru, díky čemuž se stále těší vysoké divácké oblibě.

  • V každém dílu čeká na diváky tradičně jeden vychytaný, rychlý a levný recept přímo od Ládi.
  • O své zlepšováky v kuchyni, dílně či na zahradě se opět podělí sami diváci, které Láďa zajede navštívit a z jejichž řad již tradičně vyhlásí na konci sezony Prima kutila.
  • Chybět nebude ani Láďova domácí lékárna, která divákům představuje pokojové rostliny i venkovní bylinky či koření s léčivými vlastnostmi.
  • V rubrice Vychytávky týdne Láďa hned na začátku pořadu představí a předvede jednoduchou, leč nápaditou vychytávku, která pomůže zužitkovat věci, které by jinak skončily na skládce či v koši.

Libovky Pepy Libického

V nadcházející podzimní sezoně bude pořad opět dokazovat, že hezké bydlení není o luxusu, ale o inspiraci a nápadech. Zručný kutil Pepa Libický se podělí o další nové trendy v materiálech i technologiích, představí nevšední realizace, zrenovuje nábytek na exkluzivní kousky, zprostředkuje návštěvu inspirativních domovů i rady bytových architektů.

  • Dojde také na dlouho očekáváné dokončení Tiny House na kolečkách, který se bude nejprve převážet na finální místo, kde k němu Pepa postaví ještě terasu a mobilní kořenovou čističku, aby se odpadní voda v přírodě co nejvíce zužitkovala.
  • Pepa vyrazí i do nových reuse dílen a center naučit se další postupy renovace a upcyklace a nahlédnout pod pokličku dalších zajímavých řemesel. Rubrika Tak se staví dnes představí poslední trendy ve stavitelství.

Zahradník po ruce

Po úspěšné jarní sezoně se na obrazovky s vlastním pořadem vrací zahradník Tomáš Trejbal. Diváky provede krok za krokem podzimními pracemi na zahradě a zpracováním úrody. Chybět nebudou další inspirativní návštěvy hotových přírodních zahrad, kde tentokrát Tomáš přiloží i ruku k dílu a pomůže s nejrůznějšími neduhy či problémy, a připraveny bude i listárna zodpovídající dotazy diváků.

  • V září se pustí do sklizně a zpracování rajčat či dýňobraní, ale i do pěstování bambusů v zahradě nebo včelaření v klátech.
  • V říjnu se pořad zaměří na výběr a sázení ovocných stromů a keřů a plánování další zahradnické sezony.
  • Listopad se ponese ve znamení budování půdy, doplnění zahrady o další ovocné druhy a soběstačnosti přes zimu i zapojení zvířat do zahrady.
  • V závěru roku pak zahradu připraví na zimu, představí méně známé druhy ovoce a v neposlední řadě se zaměří na správné uskladnění úrody přes zimu, ať už sklep máte, či ne.

Zdroj: FTV Prima

Sdílejte článek
Štítky zahrada FTV Prima podzim bydlení Láďa Hruška zahradník trend Oldřich Navrátil umění, kultura, zábava a média životní styl a volný čas

Přečtěte si také