Bydlení

4. dubna 2024 08:34

Komerční sdělení

Interiér s nádechem jara! Nechte se námi inspirovat

Když se řekne jaro, vybaví se nám svěžest, krása, nový začátek. Je to jedno z nejpozitivnějších a nejpůvabnějších období roku, kterým se dá důmyslně inspirovat i v oblasti interiérového designu.

Přenesením jarní nálady do interiéru svůj domov zvelebíte a dodáte mu ten konejšivý hřejivý pocit, díky kterému se budete každý den po práci těšit domů, jako do svého bezpečného útočiště.

Rozzářený interiér

Vaše bydlení se dá vylepšit mnoha způsoby, ale abyste se v něm cítili opravdu dobře, je základním parametrem dostatek přirozeného světla. Nic nezvedne náladu tak jako slunce zářící do vašich domovů. Zkraje jara je počasí venku stále chladné, ale při pohledu ven z okna, zatímco popíjíte horkou kávu a do obličeje vás hřejí dopadající paprsky, je to pocit k nezaplacení. „Často se ale stává, že místnosti směřují na sever a přímé světlo se tak pokojům vyhýbá. Proto pokud chcete teplý příjemný pocit navodit i v těchto prostorách, sáhněte po světlém nábytku, kterému v ideálním případě zařídíte podsvícení, aby k Vám vyzařovalo pomyslnou pohodu a klid. Přidejte k tomu prvky v naturálních barvách a přenesete kousek krajiny za okny i k vám domů,“ designérka LAGO Lucie Špačková.

Lehce a vzdušně

Transparentností docílíte odlehčeného svěžího interiéru, který může dýchat. Otevřete své dveře sklu.  „Skleněných prvků můžete využít u komod nebo nástěnných skříněk, anebo zajít ještě dál a postavit na skleněné podnože i samotnou sedačku. Pokud jste ale zastánce sedaček, které jsou vizuálně na první pohled pevně ukotvené k zemi, stačí k sedací soupravě postavit skleněný konferenční stolek. Nezahltí svou formou prostor a navíc bude stylovým minimalistickým doplňkem,“ doplňuje Lucie Špačková.

Atraktivní světelné efekty

Pro dodání pomyslného tepla můžete volit skla tónovaná. V bronzovém provedení vypadá nábytek přímo úchvatně a v kombinaci s bronzovým zrcadlem se prostor nejen zjemní, ale také díky odrazům i opticky zvětší. Navíc barvou jara je žlutá, tudíž každá barva k ní příbuzná bude skvělou volbou.

Okázalé povrchy

„U nás v LAGO rádi pracujeme se zlatou. Interiéry se díky ní rozzáří a získají úchvatný dotek luxusu. V našem portfoliu tvoří základ hned několika exkluzivních materiálů. Skvěle vynikne na komodách, kuchyních nebo stolech. Doplňovat se může i s výrazným čalouněním na křeslech a pohovkách. Příkladem takového čalounění je látka Axum, která se mimo jiné nabízí právě i ve žlutém odstínu. Všechny vzorky jsou k nahlédnutí v našem LAGO showhouse,“ říká Lucie Špačková. Zlatá tak bude nejen barvou jara, ale navíc dodá interiéru nonšalantní půvab.

Kousek přírody i u vás doma

Jaro přivoláte ale také vhodnými dekoracemi. „Květiny jsou nedílnou součástí interiérů a kromě toho, že jejich přirozenou funkcí je filtrace vzduchu v místnosti, snižují také úroveň stresu a dělají z interiéru živoucí ekosystém. Dopřejte jim proto náležité místo, kde se jim bude dařit. Knihovna Weightless nezatěžuje interiér, jak napovídá už její název. Poskytuje dostatek prostoru pro růst Vašich květin ze všech stran a může posloužit i jako optický předěl mezi zónami v místnosti, aniž by prostor uzavírala,“ doporučuje Lucie Špačková. Jedná se o dokonalé multifunkční řešení pro vaše knihy, dekorace i rostliny.

TIPY Z LAGO.cz:

  • Závěsná knihovna Weightless - Odvaha k inovacím vedla k zavěšení knihovny pod strop. V otevřené variantě jimi volně proniká světlo a vnáší do místnosti lehkost, zatímco knihovny se zády vytvářejí dělící stěny. Knihovna je maximálně stabilní a testovaná na bezpečnost. Více informací v LAGO showhouse Praha nebo na www.lago.cz.
  • Komoda 36e8 - Abstraktní nebo obrazové motivy, tvary vypůjčené ze světa rostlin a zvířat, tvary napodobující lidské postavy, to vše nabízí nábytek řady 36e8, ze které je i zmíněná komoda, zcela nakonfigurovatelná podle barvy, materiálů i velikosti, vždy na míru vašim potřebám. Pokorná filozofie a základní čtverec se stranami 36,8 cm. Více informací v LAGO showhouse Praha nebo na www.lago.cz.
  • Konferenční stolek UpGlass má odolnou skleněnou desku, kterou můžete dekorovat nepřeberným množstvím z lakovaných barev a luxusních textur XGlass. Výjimečné provedení tohoto příležitostného stolku se projevuje 45° řezem spojujícím horní desku a podpěry, který podtrhuje elegantní design tohoto kusu vyrobeného výhradně ze skla. Dvě průhledné nohy vytvářejí kontrast s hmatatelnou horní deskou a dodávají prostoru obývacího pokoje nečekaný charakter a pocit lehkosti. Více informací v LAGO showhouse Praha nebo na www.lago.cz.
  • Zrcadlo Glass, které je k dispozici ve čtvercovém nebo svislém tvaru, je ideální k tomu, aby dodalo ložnici a šatně nádech stylu nebo aby se lehce kombinovalo s designovým vstupním nábytkem. Čistotu reflexního povrchu obklopuje průhledný skleněný rám 45° a integrovaný systém osvětlení. Minimalistický design, který vytváří atraktivní světelné efekty a lehce odráží harmonii interiéru. Více informací v LAGO showhouse Praha nebo na www.lago.cz.
  • Komoda Materia má čistý, lineární design, který vyniká 4mm sklem: je mimořádně odolné a vytváří ostrý povrch, který kompozici oživuje. Ať už je tento kus instalován na stěně, nebo stojí na elegantních kovových podporách, lze si jej nekonečně přizpůsobit. Vybírat můžete z nepřeberného množství povrchových úprav XGlass, které mají souvislou strukturu a vychází z původních přírodních materiálů, a to v matném i leštěném provedení. Více informací v LAGO showhouse Praha nebo na www.lago.cz.
  • Funkční nástěnnou polici Cartesio lze vybavit osvětlením a dodává se také v různých verzích, které kombinují průhledné efekty povrchových úprav skla Extrachiaro, Fumé Grigio nebo Fumé Bronzo s odstíny lakovaného skla nebo skla XGlass. Police je jedinečná svým skrytým zpracováním, které podepírá skleněnou polici. Cartesio vytváří působivý plovoucí efekt. V hravém zkoumání plných a prázdných prostor se tři téměř neviditelné strany police protínají a zdánlivě se vznášejí ve vzduchu. Více informací v LAGO showhouse Praha nebo na www.lago.cz.

Sdílejte článek

Přečtěte si také