Bydlení

22. dubna 2024 12:38

Josef Šťastna

Jak bydlí Andrej Babiš: Po rozchodu s Monikou si politik může vybírat, kde složí hlavu

Vlivný podnikatel a předseda hnutí ANO Andrej Babiš (69) roky pendloval mezi Českou republikou a milovanou Francií. Právě ve Francii chtěl s manželkou Monikou žít, až definitivně opustí politiku. Dvojice se ale rozešla, Babiš má své zázemí v Průhonicích.

Andrej Babiš vždy sliboval, že jednoho dne z politiky odejde. S tím počítala i jeho manželka, která se netajila tím, že chce zbytek života prožít někde v klidu u moře. Jenže Babiš se do politiky vždy vracel i po prohraných volbách. Prohrál sněmovní volby, v boji o prezidentské křeslo ho přejel Petr Pavel, ale Babiš se k moři neodstěhoval.

To byly situace, které špatně nesla jeho manželka Monika, která se netajila tím, že její manžel je doma málo, když už doma byl, tak stejně v myšlenkách pracoval. Pnutí mezi manželi vyústilo v poměrně logický rozchod. Rodinu nedrží pohromadě už ani děti, Vivien a Frederik jsou dávno dospělí lidé.

Monika Babišová v červnu oslaví 50. narozeniny a podzim života si chce užívat. Podle webu ŽivotvČesku.cz se navíc objevily informace, že Andrej si našel jinou ženu. Babiš se umí tvářit jako velký sympaťák, řadu žen jeho slovenské charisma umělo oslovit. Je otázkou, zda národu brzy představí novou partnerku.

Podívejte se také na rozhovor s Monikou Babišovou:

Babiš Průhonice miluje

Středobodem rodinného života pro Babiše vždy byla luxusní vila v Průhonicích. Rozlehlou nemovitost obýval už před vstupem do politiky. Vila je před zraky veřejnosti důmyslně skryta, díky husté vegetaci není na pozemek téměř vidět. Dvoupatrovou cihlovou vilou také střeží systém kamer. Před domem parkují často vozy s tmavými skly, je pravděpodobné, že jde o vozy ochranky.

Podle informací webu Neovlivní.cz šéf hnutí ANO plánoval stavbu honosného sídla v nové čtvrti, která v Průhonicích vzniká. Rezidence měla být dokončená do tří let. Babiš nikdy nepotvrdil, že pozemek patří jeho osobě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Chci být zase premiér, povedu ANO do voleb, říká Babiš

„Teďka jsem se dokonce dozvěděl, že mám v Průhonicích stavět nějaký dům, kam se mám stěhovat. To je samozřejmě nesmysl. Tady bydlím 16 let a chci tady zůstat do konce mého života. Takže nikam se nestěhuju,“ říkal loni v listopadu ve videu, v němž promlouval o své prezidentské kandidatuře.

Co bude s luxusní nemovitostí nyní?

Redakce Neovlivní.cz zjistila, že stavba se nyní zastavila. Na stavební práce se dříve velmi chvátalo, nyní jsou zastavené. Proč? To je otázkou. Možná to souvisí s tím, že Babišovi se rozpadlo manželství. Monika Babišová už má žít několik měsíců na jiné adrese než bývalý premiér.

Jedna z vil bude stát u lesíku na rohovém pozemku, který tvoří hned šest spojených parcel. Dělníci v říjnu už chystali masivní oplocení. „Mezi křídly ložnice rodičů a ložnice dětí je venkovní terasa s venkovním bazénem, jídelním sezením a ve snížené části se sezením pod sluneční clonou. Terasa u bytu hospodyně je lemována ocelovými truhlíky z nerezového plechu šíře 600 mm, výšky od 450 mm do 650 mm,“ uvedli v technické zprávě pro stavební úřad architekti ze studia A32.

V zatravněné ploše v blízkosti terasy měla stát šachovnice pro hru v šachy. Vlastní šachovnice je tvořena kamennými deskami kladenými do pískového lože ze dvou typů kamene, světlého a tmavého. Šachovnice má rozměr 4,8 x 4,8 m, okolo je pro přístup navržen pochozí chodník šíře 1,0 m z plochých kamenů ‚šlapáků‘ do pískového lože. Stejný chodník je mezi šachovnicí a terasou s pergolou, stojí na webu Neovlivní.cz.

Je otázkou, zda Babiš na šachy vůbec najde čas. Pokud by s Monikou řešil rozvod, stálo by ho to dost energie. I když Blesk.cz připomíná, že je možné, že oba manželé před sňatkem zřejmě podepsali předmanželskou smlouvu.

Majetek ve Francii dělal starosti

Podle webu Neovlivní.cz také Babiš přes offshorové společnosti zakoupil nemovitosti ve Francii. “Nakoupil takto dvě vily za 12 milionů liber na jihu Francie,” potvrdila britská BBC. Babiš se k majetku hlásit nechtěl. O tom, jak na tom šéf hnutí ANO s majetkem ve Francii je nyní, pojednává text na webu Echo24.cz. Pokud má Babiš opravdu novou partnerku, což zatím novinářům nepotvrdil, jisté je, že budou mít kde hlavu složit.

Zdroje: Echo24.cz, BBC, Neovlivní.cz, ŽivotvČesku.cz, Blesk.cz

Sdílejte článek
Štítky Francie bydlení Andrej Babiš nemovitost ANO 2011 majetek Monika Babišová Průhonice Frederik Babiš Vivien Babišová bydlení slavných

Přečtěte si také