Bydlení slavných

17. srpna 2023 07:00

redakce Prima Living

Jak bydlí fotograf Tomáš Třeštík? Jeho vila ve Vyžlovce je galerií stylových kousků

Fotograf Tomáš Třeštík pendluje mezi bytem na Letné, který proslul díky jeho balkonovým fotkám, a vilou v obci Vyžlovka. Oba světy si umělec přizpůsobuje obrazu svému a vypadá to v nich téměř jako někde v galerii. Jsou totiž plné designových kousků, světel a efektních doplňků.

Tomáš Třeštík, který nyní tvoří pár s herečkou a moderátorkou Evou Decastelo, má smysl pro detail a jeho osobitý styl dýchá nejen z fotek, které vytvoří, ale také z jeho bydlení. Byt na Letné a vila ve Vyžlovce jsou odlišnými světy, přesto mají mnoho společného. Pojďme se podívat na projekt Vyžlovka, který je dle všeho Třeštíkovým splněným snem.

Tomáš Třeštík se se svými fanoušky prostřednictvím fotek rád dělí o všechno, co mu dělá radost, a mezi to patří i Vyžlovka plná stylových kousků. Často se lidé ptají, kde je fotograf sehnal. I tyto informace nadšeně sdílí na svých sociálních sítích, které jsou pro něj mj. zdrojem mnoha spoluprací.

Vila, nebo autoservis?

Že je Tomáš Třeštík s vilou nadmíru spokojený, dokazuje v mnoha příspěvcích. „Když jsme kreslili Vyžlovku, chtěl jsem, aby tam bylo hezké světlo. Ale že budou večery v kuchyni až takhle prima, to mě tedy nenapadlo,“ radoval se už v minulosti na sociálních sítích při budování nového bydlení. Jeho otec, známý architekt Michael Třeštík, se kterým se rádi špičkují, si ovšem neodpustil vtipnou poznámku: „Když člověk nechce, aby to vypadalo zrovna jako roubenka, vyleze mu z toho zavřený autoservis,“ napsal na Facebooku a vysloužil si od Tomáše strohou odpověď: „Vole“.

Co prozradil Tomáš Třeštík před lety v Show Jana Krause?

Jedna velká galerie

Kdo Tomáše Třeštíka na sociálních sítích sleduje, dobře ví, že si pečlivě vybírá každý kousek, který se v jeho interiéru natrvalo uhnízdí. A většina kusů nábytku nebo designových doplňků má také vlastní příběh. Ať už jde o různá svítící písmena, lampy nebo třeba křesla. Na vícero místech má fotograf plastové židle, které má v oblibě. Na Vyžlovce i v bytě na Letné má stejný jídelní stůl, který pochází ze Sarajeva. Stoly jsou z dubového dřeva a desky z olejem ošetřeného linolea. Před časem se Třeštík pochlubil, že konečně zahnal svou noční můru a sehnal stylový stůl, ke kterému se pohodlně vejde šest lidí.

Pražský byt s vyžlovskou vilou mají stejný také rohový gauč a dále stolek a konzoli pod televizí. Jak říká Tomáš Třeštík, proč hledat jiné řešení, když to funguje. Světlo, na které měl fotograf v době plánování stavby vysoké požadavky, se opravdu dostává snad do každého kouta vily. Nejsvětlejší je pravděpodobně bílá kuchyně, které k tomu napomáhají i bílá linka, bar a průhledné plastové židle.

Stylový nábytek v podobě antracitové lavice, dvou křesel a stolku má fotograf také na terase. Na zahradě je dále například ohniště, kde s dětmi rádi opékají buřty. Podívejte se v galerii na začátku článku jak to vypadá v jednotlivých místnostech.

Sdílejte článek

Přečtěte si také