Bydlení slavných

27. srpna 2024 10:00

redakce Prima Living

Karel Heřmánek bydlel s rodinou v luxusní vile v Jevanech. Měl tu klid a soukromí

Oblíbený herec Karel Heřmánek, který zemřel v sobotu 24. srpna ve věku 76 let, prožil svůj život kromě Prahy, kde se narodil, také ve středočeských Jevanech. Tady si si s manželkou Hanou nechali postavit luxusní vilu a našli tu vše, co k životu potřebovali. Krásnou přírodu, klid a soukromí.

Zesnulý herec Karel Heřmánek s manželkou Hanou, bývalou televizní hlasatelkou, vlastnili několik nemovitostí. Podle deníku Aha! vlastnili tři vily v prestižních lokalitách Prahy a dva byty na Smíchově a v Holešovicích. Poslední investicí měla být nemovitost na pražském Žižkově, kterou si pořídili před třinácti lety.

NENECHTE SI UJÍT:  Poslední foto zesnulého herce Karla Heřmánka. Zářil po boku milované manželky Hany

Herec byty a domy kupoval pro své děti, kterých měl celkem pět. Z prvního manželství dcery Karolínu a Kristýnu, a s Hanou, která byla jeho druhou manželkou, syny Karla, Josefa a Františka.

České Beverly Hills

Jak píše web Prima Ženy, na začátku devadesátých let si Heřmánkovi pořídili rozsáhlý stavební pozemek v Jevanech, ve svahu nad rybníkem. Středočeské obci, kde žije necelá tisícovka obyvatel, se tehdy přezdívalo české Beverly Hills, protože tu bydlela řada významných českých celebrit. V minulosti tam žili například Karel Svoboda, Ladislav Štaidl, vilu tu měl i Karel Gott.

Podívejte se na reportáž o Jevanech:

Trable se stavbou vily

O patnáct let později si tam nechali postavit luxusní dům. Rozpočet stavby tehdy činil 15 milionů korun. „Máme ale sponzorské smlouvy od firem dodávající stavební materiál, díky kterým zaplatíme asi půlku. Stavíme společně s Hančinými rodiči. Jsme obyčejní lidé, kde bychom tolik peněz vzali. Vlastní dům byl náš velký sen,“ líčil tehdy Karel Heřmánek pro deník Blesk.

Na výběr stavební firmy zpočátku neměli štěstí. Zaplatili zálohu společnosti, která pak zmizela i s penězi. Až druhá firma byla spolehlivá a dům jim postavila přesně podle jejich přání. Svojí rozlohou, výškou a netypickým tvarem se vymyká všem ostatním.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: U domu Karla Heřmánka v Jevanech se kupí květiny. Obec slavné tváře přitahuje

Příroda, klid, soukromí

Herec se svou rodinou v Jevanech našel vše, co k životu potřeboval. Krásnou přírodu, klid a soukromí. „Jevany a okolí Říčan jsou nádherným místem pro život,“ pochvaloval si herec, který žil ve spokojeném manželství a ve své Haně měl velkou oporu. „Měl jsem prostě štěstí. Recept na šťastné manželství je jednoduchý, stačí, když se máte rádi a tomu druhému dokazujete, že ho stále milujete,“ svěřil se v minulosti Karel Heřmánek redaktorovi webu Prima Ženy.

Splněný sen o bydlení

Proč se Heřmánkoví rozhodli z Prahy přesunout právě do Jevan, to objasnili před čtyřmi lety v rozhovoru pro časopis Zápraží: „Několik let před tím, než se nám podařilo získat pozemek v Jevanech, jsme měli pronajatý letní byt v nedalekých Louňovicích. Zdejší kraj jsme si zamilovali. Snili jsme o tom, že si tady  jednou postavíme dům. Sen se nám splnil. Všechna léta, která jsme tu prožili, byla krásná a vždy na ně budeme s láskou vzpomínat. Vychovali jsme tu naše děti, které zde měly úžasné dětství.“

Zdroje: zeny.iprima.czzaprazi.eu, ahaonline.cz, blesk.cz, CNN Prima NEWS

Sdílejte článek

Přečtěte si také