Honosná Gottova vila v Jevanech má nového majitele. Zpěvák prodal vilu za 11 milionů korun

Luxusní vila v Pražské ulici v Jevanech, která téměř čtyřicet let patřila Karlu Gottovi, má nového majitele a čeká ji nový život. Podívejte se, jak to dnes vypadá v domě, který měl být muzeem legendárního zpěváka.

Luxusní prvorepublikovou rezidenci obklopenou velkorysou zahradou a přírodou si nechal postavit v Jevanech pražský továrník Alois Köppel na přelomu dvacátých a třicátých let. Manželé Köppelovi v domě bydleli do roku 1947, kdy nemovitost prodali zemědělskému inženýru Ročkovi. Jeho rodina pak vilu obývala až do doby, kdy ji koupil Karel Gott.

Vilu koupil Gott pro maminku

Secesní vilu populární zpěvák v roce 1969 pořídil spíše pro své rodiče než pro sebe. V Jevanech se totiž líbilo především Gottově mamince Marii. On sám tam jezdil prý jen sporadicky, a když jeho rodiče zemřeli (maminka v roce 1977 a otec v roce 1982), zpěvák se dům po mnoho let snažil prodat. To se mu podařilo v roce 1988, kdy ji koupil státní podnik Narex za zhruba 6 milionů korun, aby ji o osm let později získal opět do vlastnictví.

NENECHTE SI UJÍT: Karel Gott dal symbolicky své jméno vzácnému stromu

Gottland v Jevanech nevyšel

Definitivně Gott dům prodal v roce 2005 za 11 milionů korun podnikateli Janu Moťovskému (†41), který tu zřídil muzeum Gottland. Sám umělec věnoval do muzea několik vzácných věcí a fanoušci se do něj sjížděli z celého světa. Ale v srpnu 2008 Moťovský záhadně zmizel a o rok později skončil i Gottland. Vdova pak už chátrající vilu prodala firmě specializující se na nemovitosti za zhruba 22 milionů korun.

Nová šance?

Ve vile se dlouhou dobu nic nedělo a nový majitel do ní příliš neinvestoval. Nedávno se jevanská vila objevila v nabídce realitní kanceláře Svoboda & Williams, podle webových stránek už má v současné době Gottova vila nového majitele.

Jak jevanská vila vypadá

Přízemí domu tvoří společenská místnost s krbem, navazující jídelnou, terasou a TV místností, kuchyň, šatna, zádveří, koupelna a toaleta.

V prvním patře jsou dvě ložnice s koupelnami, pracovna a schodišťová hala. Podkroví je vyhrazeno pro apartmá s ložnicí, koupelnou a šatnou.

V suterénu jsou relaxační místnost s bazénem, sauna, vinný sklípek a technické a provozní zázemí. Je zde také přímý vstup z garáže pro čtyři auta. Plocha domu je 696 metrů čtverečních, zastavěná plocha je 415 metrů čtverečních.

Na pozemku o rozloze 2807 metrů čtverečních se nachází ještě samostatný domek o rozloze 100 metrů čtverečních, který je ideální například pro návštěvy nebo jako byt pro správce. Díky vlastní příjezdové cestě není narušeno soukromí obyvatel hlavní budovy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Gottová si našla luxusní náhradu za Bertramku. Za nové bydlení dala skoro 70 milionů

Milovaná vila na Bertramce

K životu Karla Gotta patřily dvě vily. Kromě té první v Jevanech především ta druhá na Bertramce. Posledních 45 let prožil Gott právě na Bertramce, která se po jeho smrti má stát muzeem, jakousi vzpomínkou na zpěváka. Jak jsme psali na našem webu, Ivana Gottová se spolu s dcerami rozhodly otevřít pro veřejnost, aby zpěvákovi příznivci viděli, jak zde v letech 1974 až 2019 žil. Předpokládá se, že vila by se měla otevřít v den, kdy od úmrtí českého zpěváka uplyne 5 let.

Zdroje: prozeny.cz, svoboda-williams.com

Sdílejte článek

Přečtěte si také