Bydlení

30. května 2023 15:30

redakce Prima Living

Moderní filmové sídlo Lindsay Lohan je k mání. Prodává se za více než 200 milionů korun

Ve filmu The Canyons se slavnou herečkou Lindsay Lohan si zahrál i luxusní a moderní dům. Film se nikdy nestal masově známým a úspěšným, ale toto sídlo je pro něj opravdu ikonické. Současný majitel nyní usedlost prodává a kromě detailních podrobností o samotném domě a pozemku prozradil i pár zajímavostí ze zákulisí natáčení.

Loňský film Netflixu Falling for Christmas byl ohlašován jako velmi očekávaný comeback herečky Lindsay Lohan, která s pověstí „pařmenky“ dlouho plnila stránky bulvárních magazínů. V tomto ohledu ale nešlo o první film slavné herečky, který ji měl znovu dostat na výsluní. Už v roce 2013, po zdánlivě nekonečné řadě rehabilitačních pobytů a dovádění mimo kameru, hvězda získala roli bývalé modelky Tary v erotickém thrilleru The Canyons.

Skvostné sídlo v Malibu na prodej

Nyní, o deset let později, se dostal na trh moderní dům z tohoto filmu, kde Tara v podání Lindsay Lohan žila se svým přítelem. Skvostná usedlost je zasazená do zvlněných útesů Malibu na rozlehlém pozemku o rozloze čtyř akrů a je z ní výhled na Tichý oceán. Sídlo je nabízeno za bezmála 8 milionů dolarů (téměř 180 milionů korun).

Oproti tomu film, ve kterém si dům zahrál, se nestal slavným ani úspěšným. Jak uvedl novinář Stephen Rodrick, který pro The New York Times zaznamenal slavné bouřlivé třítýdenní natáčení The Canyons: Jeden dárce z Kickstarteru dal 10 000 dolarů na produkci a dalších 10 000 dolarů designérovi, aby Schrader (režisér filmu, pozn. red.) mohl využít krásný dům v kopci Malibu pro natáčení. Byl to významný zlom; dům byl vznešeným rekreačním sídlem s obřími obrazovými okny, schodištěm vedoucím k bazénu a úžasným výhledem na moře. Rychle se stal nejspolehlivějším „hercem“ ve filmu hned po Jamesi Deenovi, který obsadil hlavní roli.

Avantgardní sídlo se svými dramatickými úhly, zakřivenými stěnami a dynamickou fasádou skutečně vytváří ostrý obraz na obrazovce i mimo ni. Má čtyři ložnice a čtyři koupelny na ploše téměř tisíc metrů čtverečních a je dílem architektonické designérské firmy Vitus Mataré & Associates. Rozlehlý komplex byl dokončen v roce 1978 a skládá se ze čtyř samostatných staveb, včetně hlavní budovy, domu u bazénu a samostatného studia, které bylo jedinečně vytvořeno z bývalého kurníku.

Interiér je nádhernou sítí čistých linií, elegantních povrchů a dramatických dřevěných akcentů. Obytné prostory, pokryté vysokými stropy a lemované skleněnými stěnami s výhledem na okolní útesy a pobřeží oceánu, nabízejí přesně to, co bylo zobrazeno ve filmu. Společné prostory, které otevřeně protékají hlavní úrovní, zahrnují formální jídelnu, obývací pokoj a kuchyň včetně sady spotřebičů z nerezové oceli, mramorových pultů, skříněk s matným sklem a velkého centrálního ostrůvku.

Apartmá majitelů, které se nachází v patře, je luxusní podkrovní prostor s podlahami z tvrdého dřeva, šatnou, přilehlou knihovnou, salonkem a výrazným stropem, který se umně zakřivuje.

Venku, pod hlavním domem, je terasa u bazénu, masivní plošina s několika terasovitými plochami, vestavěným grilem a úžasnými výhledy na okolní krajinu.

Těsně pod hlavním domem je propracovaný bazénový dům. Prakticky vlastní byt, prostorné útočiště s ložnicí, koupelnou, plně vybavenou kuchyní, obývacím pokojem a několika terasami. Zcela soukromé zelené pozemky rezidence jsou hromadou zvlněných kopců a ovocných stromů, osázených množstvím odrůd avokáda, citrusů, kvajávy a meruněk, přičemž v dohledu není žádný soused. V areálu je také garáž pro dvě auta s možností parkování až pro 15 vozidel. Seznam také zahrnuje přilehlý pozemek nedotčené hory Malibu, který zajišťuje, že tu nemohou být postaveny žádné další nemovitosti, které by překážely stávajícímu výhledu. I tento pozemek je k dispozici, za příplatek 1,499 milionu dolarů (cca 33 milionů korun).

Pozornost poutající dům se stal v průběhu let oblíbeným pro focení, a byl dokonce uveden na obálce březnového vydání časopisu Vogue po boku hvězdy Tomb Raider Alicii Vikander.

Ovšem jeho nejvýznamnějším krokem ke slávě je samozřejmě jeho role v The Canyons. Nemovitost figuruje v popředí a uprostřed thrilleru a její nádherná architektura poskytuje působivé prostředí pro odehrání temného příběhu. Obydlí našel produkční tým na poslední chvíli. Jak uvedl pro DIRT současný majitel: „Právě se chystali začít natáčet v moderním domě v Benátkách, když jsme potkali jednoho z producentů (který se nakonec stal jedním z našich nejdražších přátel). Když Paul Schrader viděl náš dům ve skutečném kaňonu, trval na změně místa. Vlasy a make-up byly prováděny v ložnici v přízemí a v jednu chvíli se Lindsay Lohan zamkla a odmítla vyjít na natáčení nahé scény. Paul Schrader prolezl oknem ložnice, aby ji přesvědčil, a nabídl, že bude scénu režírovat nahý, aby se cítila pohodlněji. Fungovalo to!“ prozradil pikantnosti ze zákulisí natáčení.

Zdroj: DIRT.com

Sdílejte článek

Přečtěte si také