Naše tipy

22. listopadu 2023 08:00

redakce Prima Living

Nadílka vánočních Vychytávek je tu!

Sníh sice zatím nedorazil, ale Láďa Hruška vám pomůže vytvořit si doma tu pravou vánoční pohodu za každého počasí. V prosincovém čísle časopisu Prima vychytávky vás čeká opět spousta neotřelých nápadů, dobrých rad i praktických návodů, které vám usnadní péči o dům i zahradu.

Co v nejnovějším vydání najdete? Tip na výrobu okrasného stolku na sukulenty ze staré pneumatiky, fantastické lampy z lahví, nábytek ze starých šicích strojů, věšák z náletového dřeva, šuplíkové poličky do dílny i do koupelny nebo zrcadlo s vykládaným rámem. Pokud se vám do rukou dostane stará kytara, máme tip, jak ji přeměnit v domeček pro panenky i domácí bar. Na zahradě vám zase poslouží stylová zástěna na uskladnění dřeva.

Tip na dárek pro dámy

Pánové mohou své drahé polovičky pod vánočním stromkem překvapit nepřehlédnutelnou koženou kabelkou s dřevěnými prvky, vtipným knižním stojanem na nože či rustikálním vanovým stolkem, který jim zajistí pohodu po celý rok.

Renovace kuchyně

Ještě je čas pustit se i do renovace kuchyně, která nebude stát desetitisíce a zvládnete ji s pár dobrými nápady, které dokážou velké divy. Třeba vám poradíme, jak staré židle proměnit v nové neokoukané kousky.

Tvoření s dětmi

Pokud rádi tvoříte s dětmi, můžete spolu s nimi vytvořit originální dárečky pro své blízké. Co byste řekli na plechovky v košilce s nekonečným množstvím využití, miniaturní korkové květináčky, papírové loutky, lákavou jedlou kytici nebo barevný čaj z ovocných slupek?

Nápadité dekorace

Romantické duše jistě uchvátí macramé svetříky na lucerny, provázkový strom života, něžná plstěná dekorace, rustikální svícen z dřevěného hranolu a lžíce, domácí vonná svíčka, vtipné květinové aranžmá nebo mechový obraz, který vám zajistí celoroční výhled do zeleně. Relaxovat zase můžete při tvoření tečkované mandaly.

Rady pro zahrádkáře

Zahradníky seznámíme s výhodami a riziky využití zahradních textilií, pravidly přezimování a rozmnožování exotických ibišků, péčí o ovocné stromy během zimy, tipy na bezkonkurenční jedlý živý plot i postupy pro bezpečné a efektivní kácení dřevin. Pokud se už nyní rozmýšlíte, co se svou zahradou provedete příští rok, možná oceníte malé základy permakulturního designu.

Sváteční recepty

A pokud máte sváteční čas neodmyslitelně spojen s dobrotami na stole, máme něco i pro vás. Můžete vyzkoušet kachní stehna s polentovou kaší, dánskou vánoční pečínku, krůtí roládu plněnou dýní a brusinkami, nevšední masovou vánočku nebo žemlovku ze starých croissantů. Na Silvestra jistě oceníte domácí tlačenku a brynzové sušenky. A jestli nový rok tradičně startujete hubnoucím předsevzetím, můžete začít fit langošem a dietními chipsy.

Pusťte se do toho, co vás baví, a užijte si pohodový čas v kuchyni i v dílně.

Za pouhých 42 Kč vám nové dvojčíslo časopisu Prima vychytávky kromě toho nejlepšího z pořadů Vychytávky Ládi Hrušky, Receptář prima nápadů a Libovky Pepy Libického nabídne top nápady, které se vám budou určitě hodit.  Časopis najdete na všech novinových stáncích nebo přímo ve své schránce jako předplatné na rok 2024 ZDE.

Sdílejte článek

Přečtěte si také