Jak na to

1. listopadu 2015 13:21

Martina Čerňanská

Bleskový guláš z tlačenky

Vychytávky Ládi Hrušky - Guláš z tlačenky

Máte rádi guláš? No kdo by neměl! Ale víte, jak to je, když si ho chcete připravit doma. Drahé maso, několik hodin práce s vařením a pak by se měl ještě rozležet. Láďa Hruška má pro vás ale fantastickou a rychlou gulášovou variaci!

Vše o pořadu Vychytávky Ládi Hrušky najdete zde!Zkuste guláš z tlačenky! Ano, zní to trochu neuvěřitelně, ale pravdou je, že se jedná o velkou dobrotu! Připraven je během deseti minut, protože výhodou je, že maso je již v tlačence uvařené. A jak na tento vychytaný guláš? Budete potřebovat:

5 plátků tlačenky1 cibule2 lžíce oleje1 lžíce mleté saldké papriky1 lžíce hladké mouky1/2 hrnku vody1 červená cibule na ozdobuchléb k podávání

Postup:

Na oleji nechte zesklovatět nasekanou cibuli. Bude to trvat asi 2–3 minuty.Plátky tlačenky nakrájejte na kousky, přihoďte do hrnce k cibuli, poprašte červenou paprikou, zalijte trochou vody a nechte chvilku podusit. Dle potřeby přilijte vodu, zasypte lžící hladké mouky a duste ještě pár minut.

Na závěr guláš na talíři ozdobte kolečky červené cibule a podávejte s čerstvým chlebem.

Dobrou chuť:)

Guláš z tlačenky, foto: Hermína / Prima

Sdílejte článek