26. června 2016 13:32
„HUSOKUŘ“ podle Ládi Hrušky
Tak toto je vážení hotová gastro BOMBA! Husička je výborná, ale také pěkně mastná – a to nejen, co se týká peněženky. Tak si pojďme vystřihnout trik našich babiček. Upečeme si kuře, které bude chutnat jako kachna. A vtipně jsem tento recept i pojmenoval, prostě HUSOKUŘ.
Vše o pořadu Vychytávky Ládi Hrušky najdete zde!
Suroviny:
1 celé kuře2 jablka1 černé pivo1 deci vody1 balíček kysaného zelísůl, kmín
Postup:
1) Kuře pořádně prokmínuj a prosol ze všech stran.
2) Vlož do něj pokrájená jablka na čtvrtinky.
3) Do hrnce dej na dno balíček kysaného zelí.
4) Zalij černým pivem a trochou vody a polož na to kuře
5) Peč na 180 stupňů asi hodiny dozlatova a kuře každých deset minut polévej výpekem.
Dobrou chuť :)