22. května 2016 13:50
Martina ČerňanskáItalské jednohubky
Ideální rychlá jednohubka ke svátečnímu i nesvátečnímu posezení nebo jako rychlá mňamka pro děti nebo k vínku pro dospěláky. Touto italskou jednohubkou nikoho neurazíte, jen nadchnete!
Vše o pořadu Vychytávky Ládi Hrušky najdete zde!
Suroviny:1 ks listové těsto1 balíček provensálských bylinek4 ks MozzarellyČerné olivyCherry rajčátkaOlej, česnek, sůl, pepřŽloutek na potření
Postup:Listové těsto rozválejte na 3 mm. Nakrájejte čtverečky velké asi 10 cm
Vyskládejte je na pečicí papír. Kraje potřete žloutkem a prostředek směsí z prolisovaného česneku, asi 3 lžic oleje.
Na čtverečky poklaďte půlku cherry rajčátka, olivy a kostičku mozarelly.
Posypejte provensálskými bylinkami, trochu osolte, opepřete a pečte dozlatova na 220 stupňů v troubě.
Dobrou chuť :)