Jak na to

6. prosince 2015 13:43

Martina Čerňanská

Langoše (lepší) než ze stánku

Langoše (lepší) než ze stánku

Vše o pořadu Vychytávky Ládi Hrušky najdete zde!

Suroviny:3 a ½ hrnku polohrubé mouky2 necelé hrnky mléka1 kostka droždí½ lžičky cukru½ lžičky soliolej na smaženísýr na posypání, kečup

Potřeby:pánev, miska na zadělání těsta, vařečka

Postup:

5 porcí, cca 1 hodina (kynutí) 20 minut

Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí a cukru vytvořte kvásek – nechte ho 5 minut vzejít (tvoří se bublinky). Přidejte ostatní suroviny a vytvořte nelepivé hladké těsto (pokud se lepí, přidejte trochu mouky). Nechte nejméně ½ hodiny na teplém místě kynout. Vyválejte na placku silnou asi 2 cm a hrníčkem vykrájejte kolečka, která nechte ještě kynout 10 minut. Kolečka vytahejte rukou do délky a velikosti langoše a dejte smažit do vyšší vrstvy oleje cca 1 minutu z každé strany.

Potřete česnekem, kečupem, posypte nastrouhaným sýrem.

Máme pro vás dokonce video recept:

Sdílejte článek

Přečtěte si také