6. prosince 2015 13:43
Martina ČerňanskáLangoše (lepší) než ze stánku
Langoše (lepší) než ze stánku
Vše o pořadu Vychytávky Ládi Hrušky najdete zde!
Suroviny:3 a ½ hrnku polohrubé mouky2 necelé hrnky mléka1 kostka droždí½ lžičky cukru½ lžičky soliolej na smaženísýr na posypání, kečup
Potřeby:pánev, miska na zadělání těsta, vařečka
Postup:
5 porcí, cca 1 hodina (kynutí) 20 minut
Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí a cukru vytvořte kvásek – nechte ho 5 minut vzejít (tvoří se bublinky). Přidejte ostatní suroviny a vytvořte nelepivé hladké těsto (pokud se lepí, přidejte trochu mouky). Nechte nejméně ½ hodiny na teplém místě kynout. Vyválejte na placku silnou asi 2 cm a hrníčkem vykrájejte kolečka, která nechte ještě kynout 10 minut. Kolečka vytahejte rukou do délky a velikosti langoše a dejte smažit do vyšší vrstvy oleje cca 1 minutu z každé strany.
Potřete česnekem, kečupem, posypte nastrouhaným sýrem.