Jak na to

18. prosince 2016 14:12

Mandlový vaječňák

Recept je téměř bezpracný, protože se nic nevaří.

Receptů na domácí vaječný koňak existují mraky.

Tento je vychytaný do posledního doušku, ale přesto má několik nevýhod, v lednici nikdy dlouho nevydrží a také na vás nikdy nezbude. PROSTĚ HO NENÍ NIKDY DOST!

Vše o pořadu Vychytávky Ládi Hrušky najdete zde

Ingredience

(na výrobu 1/2 litru vaječňáku)

1 placatka mandlového rumu (nebo 1 hrnek mandlového rumu)

3 žloutky

1 vanilkový cukr

1 plechovka slazeného - kondenzovaného mléka

Postup

1. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do krásné žluté pěny (cca 1 minutu)

2. Postupným přiléváním kondenzovaného mléka vyšleháme (mixér na menší otáčky)

3. Nakonec přidáme rum a ještě prošleháme

4. Skladujeme v lednici

Sdílejte článek

Přečtěte si také