18. prosince 2016 14:12
Mandlový vaječňák
Recept je téměř bezpracný, protože se nic nevaří.
Receptů na domácí vaječný koňak existují mraky.
Tento je vychytaný do posledního doušku, ale přesto má několik nevýhod, v lednici nikdy dlouho nevydrží a také na vás nikdy nezbude. PROSTĚ HO NENÍ NIKDY DOST!
Vše o pořadu Vychytávky Ládi Hrušky najdete zde
Ingredience
(na výrobu 1/2 litru vaječňáku)
1 placatka mandlového rumu (nebo 1 hrnek mandlového rumu)
3 žloutky
1 vanilkový cukr
1 plechovka slazeného - kondenzovaného mléka
Postup
1. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do krásné žluté pěny (cca 1 minutu)
2. Postupným přiléváním kondenzovaného mléka vyšleháme (mixér na menší otáčky)
3. Nakonec přidáme rum a ještě prošleháme
4. Skladujeme v lednici