Bydlení

14. března 2024 13:00

Lenka Valjentová

Rihanna prodává luxusní byt v LA, kde žil i Matthew Perry. Chce za něj 577 milionů

Popová hvězda Rihanna (36) prodává svůj nádherný penthouse v Los Angeles, v němž dříve bydlel i zesnulý herec Matthew Perry (†54). Podívejte se, jak vypadá luxusní sídlo ve 40. patře, které Rihanna loni koupila za 21 milionů dolarů (asi 485 milionů korun) a dnes se ho chce zbavit za 25 milionů dolarů, tedy přibližně 577 milionů korun.

Superhvězdná zpěvačka a úspěšná podnikatelka Rihanna prodává luxusní penthouse v Los Angeles za 24 950 000 dolarů (asi 577 milionů korun) ani ne rok poté, co jej koupila. Do bytu, který dříve vlastnil nedávno zesnulý herec Matthew Perry, jeden z protagonistů kultovního seriálu Přátelé, se údajně nikdy ani nenastěhovala.

NENECHTE SI UJÍT: Jak vypadá dům, kde Matthew Perry tragicky zemřel: Moderní luxus se snoubí s elegancí

Na jednom z nejdražších bytů v oblasti Los Angeles se Rihanna snaží vydělat 4 miliony dolarů (zhruba 92 milionů korun), protože byt v oblacích o rozloze necelých 900 metrů čtverečních loni koupila za 21 milionů dolarů (zhruba 485 milionů korun).

Byt v oblacích

Luxusní byt, který zahrnuje celé 40. patro dvaačtyřicetipatrové stavby známé jako The Century, je prostorný a nabízí úchvatný panoramatický výhled na centrum Los Angeles, na Tichý oceán, ostrov Catalina, pohoří San Gabriel i zasněženou horu Baldy. Za denního světla je ohromující a v noci září světly.

Součástí moderního penthausu jsou obývací pokoj se dvěma krby a obrovské hlavní apartmá s několika obytnými prostory. Celkem jsou zde čtyři ložnice a šest koupelen. Součástí bytu je také parkování pro čtyři auta.

PŘEČTĚTE SI: Velkolepá rezidence Freddieho Mercuryho je na prodej. Dům Garden Lodge stojí 890 milionů

Obývací prostor s domácím kinem

Soukromý výtah vede do obrovského obytného prostoru, podél jehož jedné strany se táhne zeď otevřená několika velkými dělenými okny. Místnost je zařízena velkými sedacími soupravami do písmene L v šedobílé barvě, přičemž z jedné strany je doplňuje kout s kulečníkovým stolem a krbem, zatímco na protilehlém konci místnosti je pingpongový stůl. Na výjimečnosti bytu se podílí i luxusní zvukotěsné domácí kino s odstupňovanými velurovými sedačkami.

Nádherná kuchyně je vybavena moderními spotřebiči, dvěma mramorovými ostrůvky s barovými židličkami, stolem pro příležitostné stolování a nechybí ani samostatná jídelna se skleněnými stěnami, díky nimž si mohou stolující vychutnat nejen jídlo, ale i nádherný výhled. Čtyři terasy jsou ideální pro zábavu  (jedna má vířivku) i stolování. K dispozici je také domácí kancelář a vinotéka. Postel v hlavní ložnici je umístěna před řadou oken s úchvatným výhledem na město. K dispozici je také posezení s krbem.

Soukromá zahrada a bazén

Budova, kterou navrhl proslulý architekt Robert A. M. Stern, je zelenou oázou se soukromou zahradou uprostřed Los Angeles. K vybavení patří mimo jiné nepřetržité hotelové služby, 75m venkovní bazén, restaurace a skladovací prostory. Mrakodrap The Century je vyhledávaným bydlením pro celebrity, mezi ně patří například Candy Spellingová, vdova po Aaronu Spellingovi, nebo herec Denzel Washington.

Zdroje: Profimedia.cz, realtor.com

Herec Matthew Perry zemřel na podzim uplynulého roku:

Sdílejte článek

Přečtěte si také