Naše tipy

24. ledna 2024 10:00

redakce Prima Living

Únorové Prima vychytávky jsou tu a opět hýří nápady pro každého

Sbíráte v poklidu síly do nového roku, případně nedočkavě nakukujete z okna a vyhlížíte, kdy už vypukne opravdové jaro? Ať tak nebo tak, máme pro vás další číslo Prima vychytávek, které vás zabaví i během té nejdelší zimy.

Spřádáte už plány na dovolenou u moře a chtěli byste si vychutnat slunnou Itálii častěji než jen pár dní v roce? Postavte si zahradní pec na pizzu. S našimi tipy to zvládnete a rozhodně tak zaujmete každou návštěvu. Máme pro vás i pár užitečných rad, pokud se chcete pustit do renovace nábytku nebo naučit čalounit. Víme i to, jak vyrobit šatní stěnu z vysloužilých dveří, pelíšek pro pejsky ze starého kufru, jednoduchý stoleček z chlebníků nebo kuchyňskou poličku ze šuplíku.

Originální drobnosti do bytu

Milovníky originálních drobností, do kterých mohou vtisknout svoji duši, potěší nápady na poličku z pásků a ramínka, rustikální podnos na kávu, koupelnovou šperkovnici nebo elegantní organizér na čaje. Ukážeme vám i kouzlo betonu, který hravě proměníte v designové svícny či zarážky na dveře. Můžete také zkusit vyměnit pár květináčů za kokedamy a osídlit svůj domov fascinujícími zelenými planetkami.

PŘEČTĚTE SI TAKY: Mozaiky s Láďou Hruškou: Vyrobte si dekorace, ozdobte nábytek

Rady do zahrady

A protože se příroda začne co nevidět probouzet, měli by být připraveni i zahradníci. Připomeneme výhody mulčování, poradíme pár vychytávek na funkční i estetické oddělení záhonů od trávníku a nezapomeneme ani na hnízdící ptáky, kterým můžeme nachystat novou budku.

Slané pečení

Pokud se vám při pohledu na troubu ještě vrací vzpomínky na hromady vánočního cukroví, rádi vám spravíme chuť několika slanými recepty, které vám ukážou, že trouba není určena jen pro sladké. Co si třeba zapéct křupavou dýni à la filé, řecké brambory patates nebo pizza toast? Pokud chcete vyzkoušet pár netradičních chutí, pusťte se do vietnamského bůčku v karamelu nebo šťavnatého kuřete na pomerančích.

Sladké dobroty

Vybrat si také můžete z naší přehlídky koláčů – jakým dáte přednost? Tvarohovým s ovocem, křehkým jahodovým nebo kynutým jako od tety z Moravy? Po nedělním obědě můžete zazářit i s různými variacemi bábovky – zkuste vláčnou a voňavou pomerančovou, pudinkovou bez mouky nebo netradiční žirafí. A při speciálních příležitostech zazáříte s krtkovým dortem, servírovaným do květináčů.

Domácí mazlíčci

Pomůžeme i těm, co našli pod stromečkem štěně a bojují s jeho výchovou. Poradíme, jak ho pozitivně motivovat a udělat z něj správného parťáka. A jestli pejsci nejsou nic pro vás, můžete zauvažovat třeba o fretce nebo činčile. Povíme vám o nich něco víc. A nejen o nich!

To vše, a ještě mnohem víc, na vás čeká v novém čísle časopisu Prima vychytávky. Kromě toho nejlepšího z pořadů Vychytávky Ládi Hrušky, Receptář prima nápadů a Libovky Pepy Libického nabídne top nápady, které se vám budou určitě hodit.

Časopis za pouhých 39 Kč najdete na všech novinových stáncích nebo přímo ve své schránce jako předplatné na rok 2024 ZDE.


Přečtěte si také