reklama

ZÁZVOR: Jak připravit zázvorový sirup? Posílí imunitu a zatočí s každou nemocí

maku-la@seznam.cz
25. září 2019
Zázvor lékařský je zázračná rostlina napěchovaná vitamíny a prospěšnými látkami pro naše tělo. Sirup z tohoto kořene postaví na nohy i mrtvolu. Jak na něj?
reklama

Kořen zázvoru se používá vgastronomii běžně a s oblibou. Čerstvý i sušený zázvor se využívá jako koření do jídel. Má velmi výraznou chuť, která dodá každému pokrmu ostrost a jedinečnost. Je velmi oblíbený scitronem zalitý horkou vodou a medem. Pro někoho je však chuť zázvoru tak intenzivní, že ho nedokáže pozřít. Vtakovém případě je ideální vyrobit si sladký sirup, který je stejně účinný na nachlazení, jako kořen zázvoru. Zázvor má pozitivní účinky na zažívací trakt prokázané mnoha klinickými studiemi.

Ingredience na sirup

  1. 3 bio citrony (pokud nemáte bio, raději je oloupejte)
  2. 1/2 kořene zázvoru
  3. 1 čajová lžička skořice
  4. 1 čajová lžička hřebíčku
  5. 0,5 kg medu
  6. Prázdná skleněná nádoba

Skořice je bojovník proti nemocem

Žádná ze zmíněných ingrediencí není vsirupu obsažena jen tak. Například skořice chrání imunitní systém a navíc díky obsáhlým složkám skvěle prohřeje zmrzlé tělo. Skořice navíc dokáže perfektně pročistit organismus, a zabraňuje tak nádorovému onemocnění.

Hřebíček jako dezinfekce

Hřebíček slouží jako čistič od bakterií a virů. Navíc dodává svěžest. Pokud nemáte po ruce žvýkačku, hřebíček jí dokonale nahradí. Toto koření perfektně povzbuzuje srdce.

Návod na výrobu

Na dno sklenice navrstvěte pár koleček citronu. Na ně vložte oloupaný zázvor nakrájený na plátky, skořici a hřebíček. Poté přilijte med tak, aby byla celá vrstva zakrytá. Toto opakujte až na okraj sklenice. Končit byste měli medovou vrstvou. Poté sklenici umístěte do lednice a nechejte 3 dny louhovat. Ve sklenici se utvoří hmota konzistencí připomínající sirup. Pak stačí sirup přimíchat do horkého čaje nebo jen vody.

Sílejte článek
Zobrazit komentáře ke článku
reklama