Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

ZÁZVOR: Jak připravit zázvorový sirup? Posílí imunitu a zatočí s každou nemocí

Zázvor lékařský je zázračná rostlina napěchovaná vitamíny a prospěšnými látkami pro naše tělo. Sirup z tohoto kořene postaví na nohy i mrtvolu. Jak na něj?
Vydáno: 12.12.2018
Zázvorový sirup
Autor: istock.com Zázvorový sirup
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kořen zázvoru se používá v gastronomii běžně a s oblibou. Čerstvý i sušený zázvor se využívá jako koření do jídel. Má velmi výraznou chuť, která dodá každému pokrmu ostrost a jedinečnost. Je velmi oblíbený s citronem zalitý horkou vodou a medem. Pro někoho je však chuť zázvoru tak intenzivní, že ho nedokáže pozřít. V takovém případě je ideální vyrobit si sladký sirup, který je stejně účinný na nachlazení, jako kořen zázvoru. Zázvor má pozitivní účinky na zažívací trakt prokázané mnoha klinickými studiemi.

Můžete ho konzumovat celoročně.
Autor: istock.com Můžete ho konzumovat celoročně.

Ingredience na sirup

3 bio citróny (pokud nemáte bio, raději je oloupejte)

1/2 kořene zázvoru

1 čajová lžička skořice

1 čajová lžička hřebíčku

0,5 kg medu

Prázdná skleněná nádoba

Zažene každou nemoc.
Autor: istock.com Zažene každou nemoc.

Skořice je bojovník proti nemocím

Žádná ze zmíněných ingrediencí není v sirupu obsažena jen tak. Například skořice chrání imunitní systém a navíc díky obsáhlým složkám skvěle prohřeje zmrzlé tělo. Skořice navíc dokáže perfektně pročistit organismus a zabraňuje tak nádorovému onemocnění.

Rýmovník jako sirup a mast

Rýmovník: Vyrobte si vlastní sirup a mast proti nachlazení! Postup je jednoduchý

Zázvor

ZÁZVOR: Návod, jak si doma vypěstovat nekonečnou zásobu

Hřebíček jako dezinfekce

Hřebíček slouží jako čistič od bakterií a virů. Navíc dodává svěžest. Pokud nemáte po ruce žvýkačku, hřebíček jí dokonale nahradí. Toto koření perfektně povzbuzuje srdce.

Med a citrón jsou základem
Autor: istock.com Med a citrón jsou základem

Návod výroby

Na dno sklenice navrstvěte pár koleček citronu. Na ně vložte oloupaný zázvor nakrájený na plátky, skořici a hřebíček. Poté přilijte med tak, aby byla celá vrstva zakrytá. Toto opakujte až na okraj sklenice. Končit byste měli medovou vrstvou. Poté sklenici umístěte do lednice a nechejte 3 dny louhovat. Ve sklenici se utvoří hmota konzistenčně připomínající sirup. Pak stačí sirup přimíchat do horkého čaje nebo jen vody.

Natrhejte si šípek.

Podzimní bylinky: Vyrazte do přírody a zásobte se vitamíny!

Nedejte podzimní rýmě šanci!

TIP: Zasaďte si do květináče rýmovník, na podzim vás zachrání od nachlazení

Článek je zařazen v: zázvor , sirup , nemoc , bylinky , jakpěstovat , jak na to , DIY , med , skořice , hřebíček , citron , sklenice
Reklama