reklama

návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

reklama

ZÁZVOR: Jak připravit zázvorový sirup? Posílí imunitu a zatočí s každou nemocí

Zázvorový sirup
Autor: istock.com Zázvorový sirup
Zázvor lékařský je zázračná rostlina napěchovaná vitamíny a prospěšnými látkami pro naše tělo. Sirup z tohoto kořene postaví na nohy i mrtvolu. Jak na něj?

reklama

Kořen zázvoru se používá v gastronomii běžně a s oblibou. Čerstvý i sušený zázvor se využívá jako koření do jídel. Má velmi výraznou chuť, která dodá každému pokrmu ostrost a jedinečnost. Je velmi oblíbený s citronem zalitý horkou vodou a medem. Pro někoho je však chuť zázvoru tak intenzivní, že ho nedokáže pozřít. V takovém případě je ideální vyrobit si sladký sirup, který je stejně účinný na nachlazení, jako kořen zázvoru. Zázvor má pozitivní účinky na zažívací trakt prokázané mnoha klinickými studiemi.

Můžete ho konzumovat celoročně.
Autor: istock.com Můžete ho konzumovat celoročně.

Ingredience na sirup

  1. 3 bio citrony (pokud nemáte bio, raději je oloupejte)
  2. 1/2 kořene zázvoru
  3. 1 čajová lžička skořice
  4. 1 čajová lžička hřebíčku
  5. 0,5 kg medu
  6. Prázdná skleněná nádoba
Zažene každou nemoc.
Autor: istock.com Zažene každou nemoc.

Skořice je bojovník proti nemocem

Žádná ze zmíněných ingrediencí není v sirupu obsažena jen tak. Například skořice chrání imunitní systém a navíc díky obsáhlým složkám skvěle prohřeje zmrzlé tělo. Skořice navíc dokáže perfektně pročistit organismus, a zabraňuje tak nádorovému onemocnění.

Rýmovník jako sirup a mast

Rýmovník: Vyrobte si vlastní sirup a mast proti nachlazení! Postup je jednoduchý

Zázvor

ZÁZVOR: Návod, jak si doma vypěstovat nekonečnou zásobu

Hřebíček jako dezinfekce

Hřebíček slouží jako čistič od bakterií a virů. Navíc dodává svěžest. Pokud nemáte po ruce žvýkačku, hřebíček jí dokonale nahradí. Toto koření perfektně povzbuzuje srdce.

Med a citrón jsou základem
Autor: istock.com Med a citrón jsou základem

Návod na výrobu

Na dno sklenice navrstvěte pár koleček citronu. Na ně vložte oloupaný zázvor nakrájený na plátky, skořici a hřebíček. Poté přilijte med tak, aby byla celá vrstva zakrytá. Toto opakujte až na okraj sklenice. Končit byste měli medovou vrstvou. Poté sklenici umístěte do lednice a nechejte 3 dny louhovat. Ve sklenici se utvoří hmota konzistencí připomínající sirup. Pak stačí sirup přimíchat do horkého čaje nebo jen vody.

Natrhejte si šípek.

Podzimní bylinky: Vyrazte do přírody a zásobte se vitamíny!

Nedejte podzimní rýmě šanci!

TIP: Zasaďte si do květináče rýmovník, na podzim vás zachrání od nachlazení

reklama

Článek je zařazen v: zázvor , sirup , nemoc , bylinky , jak na to , DIY , med , skořice , hřebíček , citron , sklenice , jak pěstovat

reklama

Přečtěte si také