Trendy

16. prosince 2021 13:00

Simona Sedláčková

Barvou roku 2022 je kouzelný odstín modré: Pusťte si do bytu barvu zvanou Very Peri

Institut Pantone, který každý prosinec vyhlašuje barvu roku, vybral pro rok 2022 modrý odstín s červeným podtónem. Samozřejmě to neznamená, že úderem Nového roku začnete přebarvovat svůj byt podle momentálních trendů, ale pokud vás tahle neobvyklá barva zaujala, pár drobností by se vám možná hodilo. Se kterou barvou si Very Peri nejlépe rozumí?

Barvu Very Peri ještě neznáte

Není se čemu divit. Barva roku je Pantone Color Institutem vybíraná už 23. rok, ale poprvé se stalo, že se nejedná o známý odstín, ale o odstín zcela nový. Na první pohled se možná jen těžko budete rozhodovat, jestli je to fialová nebo modrá barva, uvidíte tak trochu levandulové pole nebo něžné kvítky barvínku a možná i misku plnou borůvek s jejich jakoby ojíněným modrým tónem. V každém případě je to barva krásná, kterou můžete kombinovat s mnoha dalšími barvami.

Jak s Very Peri pracovat v interiéru

Samotný institut Pantone doporučuje Very Peri kombinovat s pastelovými tóny, rozumí si také s některými odstíny zelené, hnědé a růžové. Vynikne tedy v minimalistickém interiéru zařízeném v chladnějších tónech dřeva nebo v místnosti plné pokojovek. Domácnost bohatou na barvy zase harmonicky doplní a nebude zbytečně vyčnívat.

Vzhledem k tomu, že se jedná o nový odstín, bude chvilku trvat, než na novou barvu zareaguje i nabídka trhu. Pár drobností v barvě velmi podobné však najdete určitě už dnes. Jak se vám líbí?

Do ručně vyřezávaného keramického difuzéru stačí nakapat pár kapek esenciálního oleje a zavěsit ho do prostoru. Váš domov tak nejen ozdobí, ale i provoní. Difuzér si můžete prohlédnout v úvodní fotce článku.

Filtrovaná káva si zaslouženě znovu získává popularitu u kávových nadšenců. Pokud si i vy doma rádi dopřejete malý kávový rituál, elegantní keramický dripper vám bude skvělým společníkem.

Keramické struhadlo na česnek nebudete schovávat do zásuvky, ale hrdě ho vystavíte v kuchyni.

Keramická aromalampa je vhodná pro aromaterapii. Do misky se nakape esenciální olej a zapálí se svíčka. Provoní váš domov a zároveň vytváří zajímavou stínohru.

Keramické úchyty krásně oživí nudné zásuvky nebo skříňky, můžete je ale využít i v předsíni jako věšáky na kabáty

Sdílejte článek
Štítky interiér domov trend zásuvka barva roku Veri Peri Panetone silice

Přečtěte si také