Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

reklama

Prasátka z perníku: Pečené novoroční dárky pro štěstí jsou ihned k jídlu

Hledáte pro své nejbližší originální novoroční pozornost pro štěstí? Upečte pro ně perníková prasátka, která pomalujte netradičním dekorem z cukrové polevy. Máme pro vás recept na perník, který je hned po upečení krásně měkký.
Vydáno: 30.12.2019
Prasátka z perníku
Autor: Simona Sedláčková Prasátka z perníku

Co budete potřebovat na perníkové těsto

  1. 1000 g hladké mouky
  2. 400 g moučkového cukru
  3. 200 g másla
  4. 5 vajec
  5. 10 lžic medu
  6. 5 lžic kakaa
  7. 1 lžíci perníkového koření
  8. 1 kypřicí prášek do perníku
  9. 2 lžičky sody

Co budete potřebovat na polevu

  1. 1 bílek
  2. 150 g moučkového cukru
  3. 2 lžíce solamylu
  4. citronovou šťávu

Jak budete postupovat při pečení perníků

1. Sypké zamíchat

Mouku, cukr, kakao, perníkové koření a sodu dobře promíchejte.

Prasátka z perníku
Autor: Simona Sedláčková Prasátka z perníku

2. Přidat tekuté

Přidejte rozehřáté máslo a med.

Prasátka z perníku
Autor: Simona Sedláčková Prasátka z perníku

3. Nakonec vejce

Nakonec přidejte pět celých vajec a vypracujte těsto.

Prasátka z perníku
Autor: Simona Sedláčková Prasátka z perníku

4. Ruční práce

Těsto nejlépe zpracujete ručně. Dejte si na čas, těstem klidně i několikrát bouchněte o stůl, ať se z něho dostanou bublinky vzduchu.

Prasátka z perníku
Autor: Simona Sedláčková Prasátka z perníku

5. Po odpočinku

Těsto ponechte nejméně do druhého dne odpočinout v lednici, ale nic se nestane, pokud tam zůstane déle. Pak z těsta vykrajujte pomocí formiček prasátka a pečte na 180 °C.

Prasátka z perníku
Autor: Simona Sedláčková Prasátka z perníku

6. Veselé zdobení

Z bílku, moučkového cukru, solamylu a citronové šťávy si utřete polevu, která musí být dostatečně hustá, aby se vzor na prasátku neroztékal, ale zase ne moc, aby poleva držela na perníku.

Prasátka z perníku
Autor: Simona Sedláčková Prasátka z perníku

Prima rada

Při přípravě polevy je dobré moučkový cukr přesát přes jemné sítko a bílek propasírovat. Můžete použít třeba silonovou punčochu.

Těsto na vykrajování prasátek vyválejte silnější, asi na 7-10 mm. Z tenkého těsta budete mít perníky vždy tvrdé.

Článek je zařazen v: Silvestr , Vánoce , dárek , prasátko , pro štěstí , perník
Speciály: Vánoce , Tvoření se Simonou

reklama