Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

První proměna z velké jarní soutěže o kuchyň od Oresi: Trendy dekor dřeva

Česko mění kuchyně.
Vydáno: 21.03.2016
Původní kuchyň z bytu pana Václava. Nešvarem malých a také panelákových kuchyní je umístění sporáku těsně ke stěně, kde neumožňuje volný pohyb a manipulaci s hrnci na plotně. Prázdné místo je po chladničce
Původní kuchyň z bytu pana Václava. Nešvarem malých a také panelákových kuchyní je umístění sporáku těsně ke stěně, kde neumožňuje volný pohyb a manipulaci s hrnci na plotně. Prázdné místo je po chladničce Autor: ORESI
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Soutěžní hra Česko mění kuchyně, ve které web Prima Living spolupracuje s největším prodejcem kuchyní, společností Oresi, pokračuje. Galerie fotografií se utěšeně rozrůstá, hlasy přibývají a my vám dnes nabízíme první návrh architekta z Oresi , který připravil nové řešení pro menší kuchyň z konce sedmdesátých let minulého století.

Kuchyňský příběh pana Václava

Kuchyň, kterou vám dnes představíme, se nachází v Brně, ve čtyřpodlažním cihlovém domě z konce sedmdesátých let. Dispozice a obdélníkový půdorys místnosti odpovídají architektuře doby výstavby bytu. Vedle okna se nachází spíž, kterou si pan Václav přeje v kuchyni zachovat.

Vizualizace. Vedle dveří je situována chladnička s mrazákem, následují skříňky k ukládání, zóna mytí s dostatečně
Vizualizace. Vedle dveří je situována chladnička s mrazákem, následují skříňky k ukládání, zóna mytí s dostatečně
ORESI

Ač je původem z jižních Čech, město ho okouzlilo, a tak se rozhodl v Brně zůstat a pořídil si tu byt. O této době říká: „Vybírat z nabídky bylo složité, ale nakonec jsem zvolil hned první ze všech bytů, ve kterých jsem se byl podívat. Jednoduše mi učaroval a viděl jsem spíš hotový stav než ten, ve kterém se tehdy byt nacházel. Poslední rok před prodejem v něm totiž již nikdo nežil a poslední uživatelé jej doslova vybydleli. Věřte, že jsem se na cokoli v něm bál sáhnout bez rukavic, a spotřeboval jsem tady litry dezinfekčních prostředků. Když se ohlédnu zpět, nebylo to nic proti tomu, jaké patálie se vyskytly během čerpání hypotéky a při kompletní rekonstrukci bytu, kterou pomalu dokončuji.“

Prosklená dvířka v hliníkovém rámu opticky odlehčí kompaktní vzhled kuchyňské linky
Prosklená dvířka v hliníkovém rámu opticky odlehčí kompaktní vzhled kuchyňské linky
ORESI

Po celou dobu přestavby musel pan Václav v bytě bydlet, takže si užil všude přítomný jemný prach z bouracích i stavebních prací. A protože pro rekonstrukci a vybavování interiéru hledá inspiraci také na internetu, na stránkách Prima Living, které pravidelně navštěvuje, zaujalo jej vyhlášení velké jarní soutěže o novou kuchyň od Oresi za 100 000 Kč nazvané Česko mění kuchyně.

 

„Kuchyně Oresi znám z reklam, ale hlavně z televizních pořadů, například Jak se staví sen a dalších. Při hledání inspirace pro svůj byt jsem navštívil samozřejmě několik kuchyňských studií včetně Oresi. Takže nabízený sortiment znám. A výhra kuchyně od Oresi by mě mimořádně potěšila. Svou stávající kuchyň jsem proto hned nafotil a poslal do soutěže“.ZDE s námi můžete soutěžit o novou kuchyň od firmy ORESI v hodnotě 100 000 Kč.

V téhle kuchyni bude radost vařit

V bytě 2 + 1 je kuchyň samostatnou místností ve tvaru obdélníku o rozměrech 261 x 393 cm. Nalevo od okna se nachází vestavěná spíž, kterou chce majitel zachovat. Dveře jsou naproti oknu, naštěstí jsou umístěny až do pravé části zdi, což je výhodou, protože oproti původní lineární lince můžeme využít zbytek stěny pro zajímavě členěnou kuchyň. Proto se kuchyňáři rozhodli pro značku kuchyní Dolti, která vyniká velkou variabilitou, umí se přizpůsobit každé dispozici na míru a navíc její cena odpovídá finančním možnostem pana Václava.

A jaká kuchyně se hodí do poměrně malého prostoru? Architekt ze společnosti Oresi Lukáš Juřina vysvětluje: „Nechtěl jsem opakovat původní lineární řešení, které nabízí málo pracovních ploch a nemá ani dost místa na ukládání. Pro čelní plochy jsem zvolil jemný vzor dřeva s horizontálními liniemi, který vnese do interiéru teplo a domácký pocit a prohloubí vnímání prostoru. Záměrně jsem se vyhnul hladkému dekoru, protože ten by mohl vyznít v malém prostoru zbytečně fádně. K dřevěné kresbě modelu Dolti Coloriqa jsem zvolil bílou pracovní desku, která malou kuchyň ještě více prosvětlí a přispěje k živějšímu výrazu dřevěného dekoru. Zároveň jsem vybral tmavé korpusy skříněk v dekoru Láva. Tmavá barva korpusů je v kuchyni poměrně skrytá, tvoří jen výraznou linku, která nábytek hezky rámuje.“

Díky změně základní dispozice kuchyně na rohovou ve tvaru L by pan Václav získal kuchyň prostorově, funkčně i opticky větší, a pokud ji nevyhraje v naší soutěži, bude si ji moci koupit včetně spotřebičů za sto tisíc korun.

(web)

Mohlo by vás zajímat:


Článek je zařazen v:
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama