Bydlení

29. prosince 2021 15:40

Matouš Hartman

Černé stěny a parkety v koupelně vypadají luxusně. Proměna zvýšila hodnotu domu

Ne každý má takovou odvahu jako jedna rodina z Británie. Zašlý nudný interiér svého domu manželé zmodernizovali a stěny vymalovali černou a tmavě modrou barvou. Výsledek je úžasný a rekonstrukce dokonce zvýšila hodnotu nemovitosti.

Clair a Paul si vše dělali sami, aby snížili náklady na minimum. V původním interiéru byl opotřebovaný nábytek a místnosti neměly nápad ani jiskru. Výzvou pro manžele tak bylo nejen udělat rekonstrukci, ale také vymyslet, jak z obyčejných prostor udělat něco výjimečného.

Nebojte se riskovat

Paradoxně inspiraci manželé našli přímo v domě, stěny už měly tmavší odstíny, během rekonstrukce se ale z bledě modré stala tmavě modrá a tenhle risk vyšel. Interiéry vypadají elegantně. Jediným problémem tmavých barev je, že ubírají denní světlo. V ložnici nám to možná vadit nebude, ale v obývacím pokoji nebo v jídelně je situace jiná.

Zajímavá je i tmavá kuchyň nebo koupelna s parketami namísto klasických dlaždiček. Manželé pořídili i designový nábytek a v jídelně dali na stěnu velkoformátovou tapetu připomínající ilustrace ze starých encyklopedií. Investice do rekonstrukce se vyšplhala na 15 tisíc liber, tedy zhruba 450 tisíc korun. Hodnota domu ale vzrostla o 170 tisíc liber, tedy neuvěřitelných pět milionů korun!


Přečtěte si také