Bydlení

26. března 2024 15:04

Josef Šťastna

Chalupa Kateřiny Neumannové je luxusní kolos. Cena šla určitě přes 30 milionů

Lyžařská legenda Kateřina Neumannová (51) chtěla původně na Šumavě postavit chalupu pro svou rodinu. Dnes stojí na Zadově kolos za několik desítek milionů.

Olympijská medailistka si zamilovala šumavský klid už během aktivní kariéry. Nejvíce ji upoutala příroda kolem Zadova, kde nakonec vybudovala zázemí.

„Jsem rodačka z Písku a odmalička jsme na Churáňov jezdili s rodiči na víkendy. Většinou jenom v zimě. Pak jsem začala jezdit na běžkách, šla jsem do Vimperka na gympl a tady jsme měli tréninkové centrum. Jak se rozvíjela moje kariéra, už jsem tady víceméně bydlela natrvalo. V jednom sportovně laděném penzionu jsem měla skoro celoročně svůj pokoj a do města jsem jezdila jen výjimečně. Takže jsem tady prakticky žila a tehdy vznikla myšlenka si tady něco pořídit,“ vysvětlila fenomenální sportovkyně pro iDNES.cz.

Apartmány na Zadově, které nesou její jméno, postavila společně s manažerem Josefem Jindrou, který je otcem její dcery Lucie. Společnou lásku a byznys ale po rozpadu vztahu vystřídaly zlé emoce a tahanice o majetek.

Neumannová dlouho bojovala o to, komu luxusní chalupa bude říkat pane. V rozhovoru pro Blesk v roce 2020 přiznala, že do nemovitosti investovala desítky milionů. „Třicet milionů? To by nestačilo,“ naznačila otevřeně tehdy Neumannová, kolik vybudování velkolepé chalupy stálo.

Neumannová musela Jindru vyplatit

„I když jsme už spolu nežili, měli jsme ten barák dohromady, což nedělalo dobrotu. Dlouho jsme se to snažili vyřešit. Úplně v klidu to nebylo. Trvalo to dva roky, než jsme se konečně nějak domluvili. Je to pár týdnů, co se měnily vlastnické poměry a já se budu po letech částečně starat i o provoz,“ uvedla Neumannová pro magazín Showtime s tím, že dohady s Jindrou byly opravdu složité.

ČTĚTE TAKÉ: Nejsem matka, která dceru chlácholí. Neumannová prozradila, jestli má přítele

Naše chalupa v podzimních barvách. 🍂 Šumavská příroda nás nepřestane ohromovat. 😍 📸 @jiri_polak...

Posted by Chalupa Kateřiny Neumannové on Monday, November 2, 2020

„Neumannová musela Jindru vyplatit osmimístnou částkou. Aby se ho konečně zbavila, musela najít investora,“ prozradil deníku Blesku člověk, který byl s průběhem transakce obeznámen.

Dnes se „dvojitá chata“ pyšní pěti apartmány určenými k pronájmu v jedné chatě, zatímco ve druhé se nachází zázemí pro Katku a její rodinu. Oba objekty jsou propojeny restaurací.

Samotný dům je cihlový, avšak jeho exteriér zdobí dřevěné roubení, dřevo hraje klíčovou roli i v interiéru, kde je použito na trámy, obložení stěn a nábytek vyrobený přímo na míru. Kuchyň se pyšní skříňkami, které ladí s ostatním nábytkem v domě, včetně kovových úchytů, což dodává celkovému designu stylový vzhled. Za vzhledem chalupy stojí podle magazínu Poznat svět architekti Roman Svojanovský a Ivan Junek.

V show Jana Krause promluvila Neumannová o vztahu k úklidu:

ZDROJE: Blesk.cz, magazín Showtime, chalupa-neumannova.cz, magazín Poznat světiDNES.cz

Sdílejte článek

Přečtěte si také