Chalupu Evy Pilarové s obrovskou zahradou koupila režisérka Alice Nellis

Prakticky v nezměněném stavu se prodávala chalupa Evy Pilarové. Stála tu krásná kachlová kamna a součástí bylo i původní vybavení, kterým umělkyně historické stavení zařídila. Teď chalupu Jan Kolomazník, manžel zemřelé zpěvačky, prodal – novou majitelkou se stala režisérka Alice Nellis.

Chtěl jsem, aby v tom zase byla nějaká múza a to se myslím podařilo se vším všudy, komentoval prodej chalupy Jan Kolomazník, který je rád, že chalupu opět vlastní umělkyně a že tím pádem bude nějakým způsobem dál pokračovat umělecký duch, kterým je chalupa protknutá.

Zájemců podle něj bylo hodně, přes čtyřicet, ale polovinu z nich tvořili lidé, které zajímalo hlavně to, jak slavná zpěvačka bydlela a o koupi vlastně zájem neměli. Ale našlo se i několik vážných zájemců. Až do posledního momentu jsem si vybíral, komu to dám a komu ne, svěřil se v pořadu Showtime televize Prima.

Režisérka na telefonický dotaz koupi potvrdila, ale více o ní mluvit nechtěla, protože své další záměry s chalupou považuje za zcela soukromou věc.

Historie usedlosti nedaleko obce Dubá, jen pár kilometrů od Labe, sahá až do poloviny osmnáctého století. Obytná část domu je z období první republiky. Chalupu obklopuje zeleň, je tu klid a Eva Pilarová se svým manželem velké stavení udržovala v perfektním stavu. Na zahradě roste lípa stará 260 let.

Jak to vypadá uvnitř chalupy?

Oproti běžným chalupám je tahle opravdu prostorná. Chalupa je to pořádná, zastavěná plocha přesahuje 400 metrů čtverečních. V přízemí se kromě koupelny nachází i veliká kuchyň s kachlovou pecí a ještě jedna místnost. V patře jsou čtyři obytné pokoje propojené předsíní a halou. V chalupě nechybí ani půda a sklepení. Historická stodola dnes slouží pro ukládání věcí a po jedné její straně se táhne dlouhá pavlač.

V domě zůstalo v době prodeje i původní vybavení včetně jídelních židlí, obrazů nebo poliček s krajkovými dečkami. Protože dům stojí na návrší, je z něj výhled do okolí. Neleží ve vesnici, je na samotě, takže majitelům nabízí i perfektní soukromí.

Sdílejte článek

Přečtěte si také