9. dubna 2015 21:28
Markéta ZídkováNaučte se s Gondíky sázená vejce po myslivecku
Čerstvé suroviny jsou základ.
Z vajíček jako od babičky Gondíkům připravil vaječnou pochoutku kuchař Vladimír Plaček, nositel české „Michelinské“ hvězdy, který vaří na farmě Košík. Jeho umění jste mohli sledovat v pořadu Gondíci s. r. o., který vysíláme každou sobotu v 16.25 na Primě. Nyní přinášíme jeho recept:
Ingredience:4x vejce2 g soli1 g pepře40 g másla175 g kachních jater20 g cibule10 g nakládaného zeleného pepře2 dl smetany10 g pažitky nasekané
Postup:
Na půlce másla orestujeme cibulku, přidáme kachní játra, zelený pepř. Poté zalijeme smetanou a necháme odvařit. Na zbytku másla si připravíme sázená vejce. Vše se samozřejmě osolí a opepří.
(web)
Mohlo by vás zajímat: