Hodinář Pavel z DREAM TEAMU – Mistrů dílny přemýšlí nad vyráběním i ve spánku

Prima Pauza: SHOWTIME: DREAM TEAM, Showtime, Pavel

Práce v týmu je pro něj náročná a dokáže se i naštvat. Pavel Bříza zvládá kovařinu i truhlařinu a nebojí se ani restaurování. Talentovaný hodinář se těšil na pořádnou akci. To mu soutěž rozhodně splnila…

Umím toho zkrátka hodně, jak bych neskromně řekl,“ usmívá se Pavel. „Ale jsou věci, které ještě neumím a rád bych se je naučil. Učím se rychle a jsem přizpůsobivý, a když mě něco chytne, tak se tomu věnuju naplno,“ dodává a upozorňuje, že je opravdu pracant, který nad vyráběním přemýšlí i ve spánku!

Rád sportuje a vyrábí hodinky

Největší talent má na výrobu hodinek a precizní přístup k práci se mu v soutěži bude hodit. „Hodinaření se věnuji už několik let,“ vysvětluje Pavel, který má také mnoho koníčků a to zejména sportovních. V poslední době hraje tenis a věnuje se motokrosu. „Ani jedno mi zatím moc nejde, ale zlepšuji se každý den a to je asi právě to, co mě na tom nejvíc baví, ten progres,“ říká soutěžící, který se nerad vzdává.

Pavel také běhá, leze po horách, plave, jezdí na kole, a dokonce se věnuje střelbě z luku či ze vzduchovky. Nejsou mu cizí ani bojové sporty. „Dlouhodobě jezdím na motorce a nejraději na ní cestuji,“ dodává.

Pavel vždycky pracoval sám a nemusel dělat kompromisy. V soutěži se ale tvoří jinak. „Učím se, jak se dohodnout s ostatními. To jsem nikdy v životě nepotřeboval. Je to pro mě těžké, ale učím se to,“ vysvětluje. Pavel ale oceňuje změnu, kterou mu soutěž do života vnesla. „Minulé covidové roky byly pro mě strašné, jsem zvyklý pořád něco dělat a najednou se nemohlo nic. Potřebuji zažít pořádnou akci a tato soutěž mi moji představu o akci rozhodně splnila…“

Jak by využil výhru?

„Normálně to rozfofruju – automaty, chlebíčky a tak. Ne, to byla legrace!“ směje se Pavel. Výhru by utratil za vybavení dílny a s kamarádem by vyjel na dovolenou.

Sdílejte článek
Štítky soutěž spánek dílna