České chaty snů

10. března 2023 10:28

redakce Prima Living

Ing. arch. Petr Portych

Ing. arch. Petr Portych je jedním z tria architektů a stavitelů pořadu České chaty snů, kde spolupracuje s Ing. arch. Martinem Štroufem a MgA. Sebastianem Wojnarem.

Ing. arch. Petr Portych pochází z Českých Budějovic, ale většinu života strávil v Praze. Studium architektury zahájil v Praze, ale studia dokončil v Brně. Už od střední školy se pohybuje v oboru, kde si postupně vyzkoušel všechny možné profese a výstavbu si osahal v praxi. Na tomto základu staví i svou architektonickou praxi, během které prošel od menších ateliérů, až po šestiletou spolupráci s architektonickým ateliérem ADR. Spolu s Martinem Štroufem provozuje ateliér Apostrof architekti, ve kterém se věnují všem velikostem projektů.

Sám o sobě Petr říká: „Práci věnuji téměř veškerý svůj čas, pocit z dobře odvedené práce a spokojenost klienta za to ale stojí. Rodina má naštěstí pochopení, ve volných chvílích si společně rádi vyčistíme hlavu na golfu nebo projížďkou na kole.“

Petr Portych je jedním z tria architektů a stavitelů pořadu České chaty snů, kde spolupracuje s Martinem Štroufem a Sebastianem Wojnarem. Premiérové díly pořadu České chaty snů uvidíte vždy v pátek ve 22.00 na Primě a reprízy neděle 9.55 na Primě.


Přečtěte si také