Bydlení

10. dubna 2023 11:00

Komerční sdělení

Jak se vyspat dorůžova? Kvalitní vybavení ložnice se vám vyplatí

Trápí vás nespavost? Máte již proleželou matraci a ať si lehnete jakkoliv, všude vás tlačí? Protože spánek je základem života, vyplatí se do něj investovat. Jestliže si nepamatuje, kdy naposledy jste měnili svou matraci, je to jen další známkou toho, že je načase si pořídit novou.

Vhodně zvolená matrace vám uleví od bolesti

Nejnovější matrace vám dopřejí spánek jako na obláčku. Vybrat si můžete z matrací pěnových, latexových a pružinových. Každý typ matrace má své výhody a rozhodně si najdete takovou, co bude splňovat vaše požadavky. Při výběru se nezapomeňte zaměřit na její tuhost. Díky vhodně zvolené matraci vás již nebudou bolet záda ani klouby.

Jak chránit svoji matraci

Aby vám matrace vydržela stále jako nová co nejdéle, vyžaduje chránič matrace. Díky němu bude matrace chráněné před drobky od snídaně, potem, chlupy vašich čtyřnohých zvířecích kamarádů a tak podobně. Chránič matrace nijak negativně neovlivňuje prodyšnost matrace a další její vlastnosti. Zároveň se dá chránič snadno sejmout a vyprat v pračce.

Matrace a rošty

Důležitou součástí postele je také kvalitní rošt. Na rošty do postele nezapomínejte, a naopak je mějte na paměti tehdy, kdy si budete vybírat novou matraci. Právě kompatibilita roštu a matrace vám zaručí skvělé podmínky pro spaní. Rošty podporují prodyšnost matrace, prodlužují její životnost a také se postarají o její rovnoměrné rozložení a následně nabídnou naprosté pohodlí spáči.

Výběr postele je procesem, při kterém musíte výběr matrace zkombinovat s postelovým roštem, zamyslet se nad tím, jaké vlastnosti od matrace vyžadujete a v žádném případě byste neměli zapomínat na praktický chránič matrace. Pokud matraci schováte do snímatelného obalu, prodloužíte tím její životnost a ochráníte ji před zbytečným zašpiněním.

Sdílejte článek

Přečtěte si také