Bydlení

3. března 2023 10:35

Komerční sdělení

Kvalitní postelový rošt změní váš spánek k lepšímu

Není nad ten pocit, když si konečně můžete po náročném dni lehnout do postele a usnout. Tento krásný okamžik ovšem může být přerušen tím, že nemůžete najít vhodnou polohu a neustále se přetáčíte a snažíte se najít tu nejpohodlnější pozici, ve které by se dalo usnout. Co s tím? Změňte svůj postelový rošt, případně i matraci.

Základní dělení roštů do postele

Výběr roštu rozhodně nepodceňujte, naopak, věnujte jeho výběru dostatek času a vhodně jej zkombinujte se svou matrací.

Rošty do postele se dělí do tří základních kategorií:

1.       lamelové rošty,

2.       laťkové rošty,

3.       talířové rošty.

Dále se dají postelové rošty dělit také podle toho, zda jsou pevné nebo polohovací. Díky vhodně zvolenému roštu a matraci si budete užívat hluboký a ničím nerušený spánek po celou noc.

Proč skloubit výběr roštu s výběrem matrace

Ne každý rošt je vhodný pod všechny typy matrací. Lamelové rošty, jenž jsou pružné a prodyšné a skládají se z několika lamel, jsou nejvhodnější pod pěnové, sendvičové a latexové matrace. Na druhou stranu laťkový rošt, který je pevný, je vhodnější skloubit s pružinovou nebo taštičkovou matrací. Univerzálním typem roštu je talířový. Přestože se hodí pod pružinové, pěnové, latexové, sendvičové i taštičkové matrace, jedná se také o nejdražší rošt.

Kdy zvolit polohovací rošty

Trávíte čas před spaním čtením? Nebo si naopak rádi čtete v posteli po ránu a pravidelně se rozmazlujete snídáním v posteli? Polohovací rošty jsou pro vás tou správnou investicí. Ocení je ale také lidé se zdravotními problémy, kteří jsou dlouhodobě upoutání na lůžko, nebo jedincí trpící bolestí zad či lidé s omezenou pohyblivostí. V neposlední řadě jsou polohovací rošty vhodné také pro seniory. Při vybírání polohovacích roštů máte dvě možnosti. Buď si můžete pořídit postelový rošt, který se ovládá manuálně, nebo sáhnout po moderním roštu, jenž se dá ovládat pomocí drátového i bezdrátového ovladače a snáze se s ním manipuluje.

Rošty na postele s úložným prostorem

Speciální kategorií roštů jsou takové, které se vyklápějí do strany nebo směrem nahoru v oblasti nohou, a jsou tak ideálním doplňkem k postelím s úložným prostorem, protože vám zajistí bezproblémový přístup. Tyto typy roštů jsou skvělé do ložnicí s nedostatkem úložného prostoru, protože místo pod postelí lze využít například k uskladnění náhradního ložního povlečení nebo úschově sezónního oblečení.

Užívejte si ničím nerušený spánek, který si zasloužíte, a zamyslete se nad výměnou postelového roštu i matrace. Pokud rošt i matraci vhodně zkombinujete, uvidíte, že kvalita vašeho spánku razantně stoupne a nevyspání či neustálé převalování v posteli a hledání té správné polohy pro vás bude minulostí.

Sdílejte článek

Přečtěte si také