Jak šel čas s porotkyní Kairou Hrachovcovou: Od Života na zámku až k numerologii a tetování

Kaira Kateřina Hrachocová dávno není jen herečka, i když se této profesi pořád věnuje, stejně jako je známá coby ochránkyně zvířat. Poslední roky se věnuje i numerologii, tetování a malování. Méně už se ví, že za sebou má i pětileté studium, díky němuž může působit jako osobní koučka. A proč si vlastně ke svému jménu přidala Kairu?

Herečku Kairu Kateřinu Hrachovcovou jsme tento týden mohli vidět jako porotkyni soutěže Dream Team - Mistři dílny, která po kutilech chtěla pořádnou psí boudu. Bylo jí to blízké, protože je velkou milovnicí zvířat - před časem se například zapojila do kampaně proti přepravě živých zvířat. Dokonce deset let pracovala jako veterinární sestra na klinice svého bývalého manžela Jana Herčíka, s nímž strávila třináct let, rozvedli se v roce 2018.

O jejich vztahu nikdy moc nemluvila, až několik let p rozchodu se nechala slyšet, že mívala tendenci ve vztazích být až příliš loajalní a tolerantní a nemyslela přitom na sebe. "Vždy jsem byla zdrženlivá v tom, abych si vymezila svoje hranice. Především v soukromí jsem dokázala být všepříjímací. Nazvala bych se až bezhraniční ženou. Což pochopitelně není ideální," řekla s tím, že dneska už k partnerství přistupuje jinak.

Její první velkou láskou byl muzikant a herec Petr Vondráček, jejich čtyřletý vztah ztroskotal na Vondráčkově pití.

Jméno, které přišlo

Už v roce 2016 začala krom jména Kateřina používat neobvyklé jméno Kaira - jak se to stalo? "K ní mám celý příběh, který souvisí s vírou v sama sebe. Nedat možnost nechat tě někým nějak nazvat. Prostě nikdo ti nemůže říct, jaké je tvé jméno duše, kdo ty doopravdy jsi, jaká je tvá cesta. Kaira je jméno, které přišlo skrze mě samotnou. Je to například jako s tím herectvím. Ty prostě sám musíš nejlépe vědět, kdo jsi, v čem jsi dobrý nebo naopak. A přiznat si to," vysvětlila to tehdy v rozhovoru pro magazín OK!

Mluvila tehdy také o duchovní cestě, po níž se tahle absolventka herectví na pražské konzervatoři vydala, aby lépe poznala sebe samou. Součástí téhle cesty je jak studium koučingu na Vysoké škole psychosociálních studií, tak fakt, že se věnuje malování, numerologii a také tetování - v němž si našla vlastní originální a stále populárnější styl.

Jeden z Kaiřiných obrazů visí i u ní doma, jak nedávno ukázala na svém Instagramu  - momentálně jsou k vidění na výstavě v Horních Počernicích.

Právě tetování se věnuje skutečně hodně, začala s tím v době prvních lockdownů na podzim roku  2020. Vytváří zájemcům permanentní tetování pomocí vpichování barvy pod kůži pomocí jehly, technikou zvanou handpoke, při které se nepoužívá strojek. Zrovna o tom, jak vznikají nápady na to, co komu vytetuje aproč, Kaira mluvit nechce - ale z příspěvků, které dává na Instagram se zdá, že tetování vzniká na základě dialogu s klientem, na základě numerologického rozboru a tak pro každého na míru.

Mezi těmi, pro které Kaira vytvořila tetování, je několik jejich herekých kolegů, například Filip Čapka nebo Vlastina Svátková, která si dílko nemohla vynachválit.

Kateřina Kaira s oblibou mění účesy, barvu vlasů i styl oblékání. Zároveň nemá problém ukázat svoje vypracovaní tělo ozdobené vlastním tetováním. Ale krom tetování se nadále věnuje herectví, objevuje se jak ve filmech, tak v seriálech, hraje divadlo a rovněž ilustrovala několik knih.

Větší roli měla například v seriálu Přístav televize Prima, kde si zahrála Milenku Hrdou, nebo v seriálu Krejzovi.


Přečtěte si také