Bydlení

23. listopadu 2021 07:00

Matouš Hartman

Tři sourozenci udělali z autobusu mezonetové bydlení. Je plné barev a optimismu

Podnikavým kutilům mnohdy nestačí jen tak obyčejný autobus. Tři sourozenci z Irska si dohromady pořídili dvoupatrový a proměnili ho na barevné bydlení s ložnicí, společenskými prostory i koupelnou.

Anna, Thomas a Rachel si na podzim loňského roku pořídili starý dvoupatrový autobus. Inspirovali se jedním kamarádem, který se pustil do přeměny vozu hromadné dopravy na bydlení. Jenže třem sourozencům pár měsíců trvalo, než se pustili do práce. Nakonec dřinu přestali odkládat a v prosinci 2020 se pustili do díla.

Autobus může soutěžit s běžnými byty

Čekání se evidentně vyplatilo, protože teď se mohou pochlubit alternativním bydlením, které jen tak někdo nemá. Bylo potřeba odstranit všechny sedačky a podlahy. Aby se v autobusu dalo bydlet, musely se stěny zateplit a okna pořádně utěsnit.

Potom tříčlenný tým přistoupil k zařizování interiéru, který se může pochlubit i kuchyní a toaletou. Koupelna tu má střešní okno a je možná větší než u lecjaké koupelny v normálních bytech. Nábytek je barevný a stěny dokonce pokryté fototapetou připomínající březový háj.

Výhodou tohoto projektu je, že sourozenci nelpěli na tom, aby byl autobus pojízdný. O to víc si mohli tvůrci pohrát s okolím. Nevzhlednou betonovou zeď u autobusu pokryli originálním graffiti. Původní modro-bílou karoserii nahradili sourozenci typickou červenou barvou londýnských dvoupodlažních autobusů.


Přečtěte si také