Ložnice

28. května 2022 14:00

Simona Sedláčková

Ložnice podle hvězd: Býci volí pohodlí, Štíři smyslnost a Raci výhled do zahrady

Žádné jiné místo v bytě neodráží naši osobnost více než právě ložnice. Je to místo odpočinku a největšího soukromí. Kde jinde bychom se tedy měli cítit lépe? Pokud si se zařizováním vlastní ložnice nevíte tak úplně rady, mohou vám napovědět hvězdy.

Hledáte, jak ideálně zařídit ložnici, aby se vám v ní dobře spalo? Zeptejte se hvězd. Stačí jim jen dobře naslouchat, i když je jasné, že například společná ložnice dvou lidí bude vždy výsledkem kompromisu.

Beran

Jestliže Beran něco chce, umí si o to říct a žádné tanečky nepořádá ani kolem sexu. Proto vejdete-li do jeho ložnice, na první pohled v ní vládne smyslnost, okázalost a velká postel je vždy dominantou prostoru. Vše musí být stylové a nápadité, nuda nemá v Beranově ložnici, co dělat. Na druhou stranu umí Beran ocenit i pohodlí a chvíle odpočinku s dobrou knihou v luxusní posteli plné polštářů, klidně i v nápadných barvách nebo v kombinaci barev kontrastních. A nepohrdne ani snídaní do postele!

Býk

Pohodlí, pohodlí a zase pohodlí! Snad nikdo si neumí tak vychutnat pohodlnou postel, plnou měkoučkých polštářů, lehoučkých přikrývek a teplých dek. Býci jsou požitkáři, kteří milují luxus a klid vlastní ložnice. Snad žádné jiné znamení zvěrokruhu nevěnuje tolik pozornosti nákupu té nejpohodlnější matrace do vlastní postele, stejně jako výběru luxusního pyžama. Povlečení Býk vybírá v jemných přírodních tónech, jednobarevné nebo s drobným vzorem.

Blíženci

Blíženci jsou přímo závislí na informacích, potřebují být stále uprostřed dění a o všem informovaní. Nemají rádi pocit stísněnosti, proto jejich ložnice by měla být vzdušná, s velkými okny a její součástí často bývá i pracovní stůl s nepřetržitě zapnutým počítačem. Ne, že by to bylo dobře, ale je to tak. Kompromisem mezi tím, co je zdravé a čemu dávají Blíženci přednost, by mohla být lehká přenosná zástěna, paravan, který oddělí místo pro spaní od části pracovní. Navzdory své objevitelské povaze si Blíženci nepotrpí na výrazné barvy a jejich ložní povlečení bývá bílé nebo šedé či s jemným proužkem.

Rak

Klidní a domácky založení Raci milují svůj domov, stejně jako tichou přírodu. Dávají přednost ložnici s výhledem do zahrady či do lesa, zařízené nábytkem i textilními doplňky v přírodních barvách. Většinou Raci v celém bytě pěstují spoustu květin, a to platí samozřejmě i o jejich ložnici. Vzhledem k tomu, že některé pokojové rostliny zvládnou významně vyčistit ovzduší, je jejich pěstování v pokoji, určeném pro odpočinek a relaxaci přímo ideální. Které to jsou? Například lopatkovec, tchynin jazyk, dracéna nebo fíkus. Raci milují romantiku, a tak jejich ložnice, i když v moderním stylu, vždycky nějaký pošetile romantický prvek obsahuje.

Lev

Okázalost, luxus a zlato. To jsou tři slova, která charakterizují ložnici Lvů. Lvi si libují ve všem, čím mohou ohromit. Jejich ložnici proto přímo vévodí velká postel, nejlépe celočalouněná s výrazným čelem. V pokoji nesmí chybět ani toaletní stolek s velkým zrcadlem, aby se v něm mohl Lev vzhlížet a pečovat o sebe. Pokud se do ložnice vejde i velké křeslo, nejlépe pohodlný ušák, bude Lev spokojený. Občas si i tak hlučné znamení, jako jsou Lvi, potřebuje v klidu odpočinout a utřídit vlastní myšlenky. Lvi milují ornamentální vzory na povlečení a královskou modrou nebo zlatožlutou barvu.

Panna

Snad nikdo nedokáže lépe ocenit prakticky a účelově zařízenou ložnici než Panna. Není až tolik důležité, jak postel vypadá, ale hlavně aby byla dokonale čistá a opatřená zdravotní matrací. Ani u dalšího zařízení ložnice Panna nedbá ani tolik na vzhled, jako na praktičnost. Skříně a skříňky s praktickými policemi a věšáky na ramínka jsou prostě nutností, aby v nich mohla mít Panna vše dokonale a přehledně srovnané. Panna také pečlivě dbá na své zdraví, proto v její ložnici nikdy neuvidíte zapnutý mobil ani počítač. Na druhou stranu se Panny rády v ložnici, ale i jinde v bytě, obklopují květinami. Povlečení Panny vybírají v bílé nebo šedé barvě.

Váhy

Umělecky založené, harmonické Váhy velmi oceňují vše krásné, upravené a barevně sladěné do posledního detailu. Jejich ložnice je malým uměleckým dílem, kde k sobě dokonale ladí povlečení i závěsy na oknech, postel je přes den perfektně ustlaná pod dekoračním přehozem, doplněná o malé polštářky. Stěny zdobí zarámované rodinné fotografie nebo obrazy a na oknech mají své místo květiny. Váhy potřebují svou ložnici jako útočiště, kde se mohou schovat před světem a jeho problémy. Barvy povlečení volí Váhy jemné, v pastelových odstínech.

Štír

Vášniví a zároveň většinou introvertní Štíři si svou ložnici budují jako chrám lásky a smyslnosti. Ložnice je pro ně místem, kam je nepovolaným vstup zakázán a povolaní jsou zde vítáni s otevřenou náručí. Štíři si potrpí na hřejivé barvy i textury látek, velmi jim záleží na pohodlí. Svou postel tedy vybírají dlouho a pečlivě, aby splňovala jejich náročné požadavky. Stěny často zdobí umělecká díla s figurálními nebo i jemně lechtivými motivy. Pro povlečení Štíři upřednostňují zelenou a bílou barvu.

Střelec

Jestli někdo dokáže ráno vyskočit z postele a rozběhnout se do světa, aniž by si postel pečlivě po sobě ustlal, je to dozajista Střelec. Jejich svobodná a nevázaná povaha nemá čas na takové zbytečnosti, jako je pečlivé zařizování bytu, potažmo ložnice. Jejich postel ani nemusí klasickou postel připomínat, někdy stačí i matrace na zemi, a na ní spousta dek a polštářů, hlavně nic tak zbytečného, jako je povlečení s volánky a květinkový vzor. Střelci si potrpí na doplňky, připomínající jejich cesty do exotických krajů. Na policích většinou postávají suvenýry, mořské mušle i kameny, přivezené z horských túr a povlečení mívají strakaté a hrající všemi barvami. Polštář i peřina ve sladěném vzoru? A k čemu by to bylo dobré!

Kozoroh

Pořádkumilovní a pečliví Kozorozi se rádi obklopují věcmi kvalitními a trvanlivými, žádné levné náhražky je neuspokojí. Nábytek v jejich ložnici bývá vyrobený z masivního dřeva, ale někdy dávají praktičtí Kozorozi přednost bíle lakovanému nábytku. To proto, aby v případě, že budou potřebovat dokoupit další kus, nemohlo dojít k tomu, že se netrefí do přesné barvy a dekoru dřeva. Matrace v jejich posteli musí být vždy kvalitní, na to si Kozorozi velmi potrpí. V jejich ložnici také nikdy nechybí velká knihovna nebo police na knihy a spousta úložného prostoru. Povlečení si Kozoroh pořizuje v přírodních, zemitých barvách.

Vodnář

Vodnáři si většinou potrpí na všechny technické vymoženosti a moderní technologie. V jejich ložnici vás pravděpodobně překvapí stmívací osvětlení, polohovací postel, budík, který promítá čas na zeď, led pásky kolem stropu nebo tzv. barevná hudba. To jsou věci, které Vodnáře zajímají a které obdivují. Jestli mají ustlanou postel nebo sladěné barvy povlečení s barvou koberce, to už je pro ně vedlejší. Vodnáři milují pestrost a geometrické vzory.

Ryby

Citlivé až přecitlivělé Ryby mají rády svůj klid a ticho, a tak se do své ložnice uchylují vždy, když je pro ně okolní svět příliš hlučný a barevný. Jejich ložnice je pro ně útočištěm před nástrahami života, ve které hledají ztracenou rovnováhu a harmonii. Ryby mají rády jemné přírodní barvy, doplněné o všechny odstíny vody, od modré po zelenou. Ložnici si většinou zařizují světlým nábytkem a na okna věší lehké, splývavé záclony. Holá okna bez záclon a závěsů, jak je to v posledních letech moderní, jsou pro ně příliš odhalená. Této módě tedy nepodléhají.

Zdroj: hellomagazine.com; astrology.com


Přečtěte si také