Bydlení

26. února 2024 19:00

Komerční sdělení , Lea Janochová

Jako na obláčku: „Levitující“ nábytek aneb U vás doma gravitace neplatí

Je trendy a navíc praktický - o čem je řeč? O „levitujícím“ nábytku, který stále více získává na popularitě. Stejně jako všechno ostatní i vybavení domácností se vyvíjí a mění. Pojďme teď tedy společně nahlédnout do světa, kde nehrozí žádné nakopnuté prsty u nohou a kde nic nestojí v cestě vysavačům a dalším domácím pomocníkům. Proč? Jednoduše proto, že tenhle nábytek nemá nohy a tak vytváří dojem, že gravitace u vás doma prostě neplatí.

Jako na obláčku. Tak si můžete připadat v inovativním interiéru, v němž se nábytek vznáší. Pochopitelně že ne doslova. Ale při pohledu na „levitující“ nábytek vás ani nenapadne si takovou iluzi kazit. Tenhle trend poslední doby totiž sází na vzdušnost, minimalismus a nadčasovost, což je kombinace, která se jednoduše líbí.

Chcete svůj domov odlehčit a dodat mu styl? Prozkoumejte s námi krásy „levitujícího“ a inovativního nábytku společnosti Lago, jenž se nikdy neokouká. A je přitom jedno, jestli se jedná o pohovku, postel nebo stůl.

Vzepřete se gravitaci

Značka LAGO, přední italský výrobce nadčasového nábytku s unikátní filozofií interiérového designu, který má kromě vysoké estetické hodnoty plnit hlavně svou funkci.

Od konkurence se liší svým konceptem a místo solitérních kusů nábytku nabízí komplexní řešení s bohatou variabilitou, od rozměrů, materiálů až po širokou škálu barev. Vzniká tak zcela něco výjimečného, orientovaného na individuální potřeby klientů.

Značka má ve svém DNA lehkost, vzdušnost a světlo.

Lago.cz

Design, stejně jako technologie, jde mílovými kroky kupředu. Proto je zcela namístě vytvořit si domov takový, aby stále působil svěže, vzdušně a minimalisticky. Jen díky tomu se bude člověk s mnohem větší radostí vracet domů a užívat si jeho komfort. „Obydlí snadno odlehčíte novými kusy nábytku, které přirozeně zapadnou a dodají mu vzdušnost. To přesně přináší italský přední výrobce nábytku LAGO, který přichází s konceptem levitujícího nábytku Air,“ říká architektka české pobočky LAGO Hana Manfredi.

Nechte domov dýchat

Chcete levitující postel, stůl, pohovku, šatnu, lavici nebo komodu? Žádný problém.

‚‚LAGO používá technologie a materiály, které umožňují, aby se police, postele, pohovky, a dokonce i kuchyňské jednotky zdály být odloučené od země. Tímto způsobem vytváří iluzi prostoru a otevřenosti, která je dnes v interiérovém designu velmi ceněna. Jedním z nejvýraznějších příkladů levitujícího nábytku od LAGO je kolekce postelí, které vypadají, jako by byly bez jakékoliv podpory. Této optické iluze je dosaženo pomocí transparentních nebo skrytých nohou a sofistikovaného systému upevnění, který drží postel stabilně na místě, zatímco zároveň poskytuje dojem, že je v prostoru volně zavěšena,“ vysvětluje Hana Manfredi.

Předními protagonisty produktů společnosti LAGO jsou „levitující” stůl Air a postel Fluttua, které získaly mnoho renomovaných cen.

Zcela jedinečně představila italský interiérový design společnost Arnold 1990 ve svém show house – moderní vile v Praze vybavené nábytkem LAGO, ve které nikdo nebydlí a jež slouží výhradně k prezentaci zmíněného konceptu v autentickém prostředí.

Otevřena je zhruba dva roky a za tu dobu se společnosti Arnold 1990 dostalo za tento způsob prezentace mnoha skvělých ohlasů.

zdroj: Lago.cz

Vizuální lehkost

Obdobně působí i stolky, police a další úložné systémy, které jsou připevněné ke stěnám tak, aby byly podpěry minimalizovány nebo zcela skryty. To nejen zvýrazňuje čistotu a jednoduchost designu, ale také umožňuje neobvyklé konfigurace, které by s tradičním nábytkem nebyly možné. Koncept levitujícího nábytku není pouze estetickou záležitostí. Má také praktický rozměr, usnadňuje úklid podlah a celého interiéru.

Pokud jde o budoucnost interiérového designu, LAGO stojí v čele inovací – kombinuje technologii, kvalitní materiály, udržitelnost a estetiku tak, že vznikají prostory, které jsou nejen krásné, ale také promyšlené a odpovídající potřebám moderního života. Levitující nábytek je více než jen trend – je to způsob, jak předefinovat pojem komfortu a stylu v interiérech.

Prozkoumejte jej naživo

Pro ty, kdo mají zájem vidět levitující nábytek LAGO „naživo“, společnost nabízí možnost návštěvy unikátního show house, kde si lze prohlédnout a vyzkoušet nábytek v reálném domácím prostředí. Tato zkušenost umožní lépe pochopit, jak by mohl tento nábytek transformovat vlastní prostory.


Přečtěte si také