Jen kamna stála šest set tisíc. Matěj Stropnický ukázal svůj zámek včetně tajné ložnice

Matěj Stropnický po čase ukázal bydlení na zámku

Matěj Stropnický se svým přítelem Danielem Krejčíkem koupili zámek v Osečanech, který už delší dobu rekonstruují. Redakci webu Prima Ženy teď politik a herec ukázal, jak se opravy obrovské nemovitosti posunuly. Můžete tak nahlédnout dokonce i do ložnice, kam běžní návštěvníci nemohou.

Návštěvníky si vychovali tak, aby nic neočekávali a pak byli příjemně překvapeni. Herci a partneři Matěj Stropnický a Daniel Krejčík provádějí zájemce po zámku v Osečanech, který si koupili za dvanáct milionů. Opravy tak velké nemovitosti, které už spolkly její kupní částku, jdou pomalu, ale vy se můžete v reportáži podívat, jak rekonstrukce pokročila a na co se můžete těšit už v březnu, kdy zámek opět přivítá první skupinku návštěvníků. „Zasvěcujeme je do toho, jak se na zámku dnes bydlí. Je to takový trošku jiný zámek, než je zvykem, je tu méně želvoviny a slonoviny,“ smál se Stropnický když prováděl reportérku Karolínu Oehmovou prvními místnostmi.

Adopce pokoje na zámku

Vybavit zámek o 28 místnostech je každopádně běh na dlouhou trať. „Postupně se to snažíme vybavovat zámeckým nábytkem,“ řekl Stropnický a přiznal, že ceny takových starožitností jsou opravdu vysoké. Využívají proto služeb kamaráda, který pravidelně ty nejlepší kousky loví na aukcích. „Máme dotace od Středočeského kraje a Ministerstva kultury, ale je to malý poměr vůči tomu, co dáme sami dohromady. V létě pořádáme s Danem divadlo, letos jsme měli pětadvacet divadelních představení. K tomu prohlídky každou neděli od března do října. Pak máme systém adopcí pokojů, kam si mohou lidé za měsíční finanční příspěvek jezdit jak na chatu,“ vyjmenoval zdroj příjmů na opravy Stropnický a nezapomněl zmínit i mecenáše, kteří jsou také velkou podporou.

Jak to v zámku vypadá a zda se rekonstrukce posouvá správným směrem, ostatně můžete posoudit sami, podívejte se na video v úvodu článku.

Matěj Stropnický dále prozradil, že mají na zámku také duchy. Jsou ovšem přátelští, stejně jako další zámečtí obyvatelé – oslík, tři ovečky, kočka a páv, kterého herec dostal k čtyřicátým narozeninám.

Pokud byste chtěli sami přispět na rekonstrukci zámku, veškeré informace najdete na www.zamekbude.cz. Každá koruna se určitě bude hodit. Oprava jedné konkrétní místnosti je totiž například vyšla téměř na 800 tisíc korun, plus kamna, která stála dalších 600 tisíc.


Přečtěte si také