Bydlení slavných

18. června 2022 08:21

redakce Prima Living

Kate s Williamem budou se svými třemi dětmi na venkově bydlet docela skromně

Princ William s manželkou Kate si vybrali skromné bydlení

Britská královna Alžběta se natrvalo odstěhovala z Buckinghamského paláce na své venkovské sídlo Windsor. A adresu mění i rodina jejího vnuka Williama, která chce být babičce svých dětí nablízku. Rozhodli se pro rezidenci Adelaide Cottage pár minut pěší chůze od královského zámku.

Žádný bazén ani početné služebnictvo. Princ William se svou manželkou Kate si pro svou pětičlennou rodinu vybrali na královské poměry skromné bydlení. Rozhodující bylo, že jejich nový domov bude jen deset minut od rezidence prababičky jejich dětí, královny Alžběty II.

Dům je v dobrém stavu, a nevyžaduje proto nákladnou rekonstrukci. Kate a William tak i se svými dětmi Georgem, Charlotte a Louisem budou už brzy moci bydlet v domku se čtyřmi ložnicemi. „Královna kolem sebe potřebuje lidi, jako je princ William. Často je obklopena pouze služebnictvem. Když budou William, Kate a její tři pravnoučata pouhých deset minut od ní, určitě ji to velmi potěší,“ komentovala stěhování editorka časopisu Majesty Magazine Ingrid Sewardová.

Královna učinila z Windsoru hlavní sídlo mimo jiné proto, že Buckinghamský palác prochází dlouhodobou rekonstrukcí. Když se Kate s Williamem rozhodovali, kam se přestěhují, aby jí byli nablízku, zvažovali i rezidenci Frogmore House. V ní nějaký čas žil Williamům bratr Harry s Meghan Markle. Ale podle deníku The Sun tento nápad nakonec padl, protože Kate s Williamem usoudili, že by renovace byla příliš drahá.

Nemovitost, pro kterou se rozhodli, tvoří vlastní stavba Adelaide Cottage a přilehlé pozemky Adelaide Lodge. Patří do královského majetku a je na královně, komu ji poskytne. Jedním z významných dřívějších obyvatel byl plukovník Peter Townsend, hrdina z druhého světové války ve službách královského dvora, jehož nešťastný vztah s princeznou Margaret, královninou sestrou, budil ve 40. a 50. letech pozornost veřejnosti.

Adelaide Cottage z červených cihel byla postavena v roce 1831 pro manželku krále Viléma IV., královnu Adelaide, a leží v centru soukromého královského parku Crown Estate. Vede k ní štěrková příjezdová cesta, v areálu je rovněž přístavba rovněž z červených cihel a vrátnice pro ostrahu.

Zdroj: CNN Prima News; https://nypost.com/2022/06/14/inside-adelaide-cottage-the-new-home-of-prince-william-kate-and-kids/


Přečtěte si také