DIY projekty

5. června 2022 15:21

redakce Prima Living

Vybavení do venkovní kuchyně: Odkapávač, podnos a věšáčky zvládnete i vy

Láďa Hruška vyrábí vybavení do venkovní kuchyně Odkapávač, podnos a věšáčky zvládnete i vy

Tohle roční období je skvělé! Třeba na večerní posezení u ohně, nebo ještě lépe u pořádného stolu se židlemi, kde nechybí možnost vařit pod širým nebem. Aby vám to šlo od ruky, máme pro vás pár tipů na to, jak si vyrobit praktické pomůcky do venkovní kuchyně.

Neutrácejte za nové a nové věci, když vám výborně mohou posloužit staré kousky, kterým s trochou invence a šikovnosti vdechnete nový život.

Napadlo by vás použit zbytek starých vidlí na brambory coby základ stylového odkapávače? Láďu Hrušku to napadlo  - ve videu se můžete podívat, jak se s tím popasoval.

Odkapávač na umyté talíře byl nakonec dílem okamžiku. Rezavý, skoro muzeální kousek stačilo očistit od špíny, odrbat ocelovým kartáčem, natřít a bylo hotovo.

Podobně rychle můžete přijít k vintage podnosu ze starého hliníkového plechu na buchty. Opět stačilo ho očistit, natřít a pak už jen připevnit úchytky, aby se vám na něm dobře nosila káva a něco dobrého k zakousnutí.

Věšáček ze starého prkénka? To čekalo pro změnu navoskování a pak už jen stačilo připevnit samotné háčky. Všimněte si, že Láďa Hruška použil stejný odstín na vidle, tác i kuličky na háčcích, což celý původně nesourodý set sjednotilo.

A že například na tácu není nátěr dokonalý a rozhodně nezakrývá všechny šrámy, které zde zanechal čas? To je dobře, patina je trendy a o dokonalost tady zkrátka jít nemělo.


Přečtěte si také