Naše tipy

21. června 2023 09:00

Komerční sdělení

Léto je v plném proudu a s ním přichází i další vydání Prima vychytávek

Po studeném jaru tu máme zasloužené léto, tak si ho pojďme užít se vším všudy a také s dvojčíslem Prima vychytávek – oblíbeného hobby časopisu pro všechny kutily, tvořivé duše, zahrádkáře i milovníky dobrého jídla. Nabídneme vám letní dobroty z Receptáře i z vychytané kuchyně Ládi Hrušky. Naše fanynka Ivanka Zítová se s námi podělí o svůj recept na vynikající melounové carpaccio a zahrádkář tělem i duší Ondra Gura zase prozradí svůj parádní recept na okurky-nakládačky plněné zelím. Z kutilských počinů Receptáře, Libovek a Vychytávek vás snad inspirujeme sukulenty zasazenými v netradičním květináči, dřevěnou hrou na cesty nebo renovací plotové podezdívky. Taky poradíme s chovem ještěrů či malých papoušků a dozvíte se, co všechno musí umět záchranářský pes. Společně vyrazíme po stopách jedinečného českého génia Járy Cimrmana. To bude jízda!

Inspirace pro domácí kutily

Hned na úvod se v kapitole Domácí kutil přeneseme do světa, kde se sny přetvářejí v realitu, a to za pomoci fantaskní stavby pod širým nebem. Potěšíme vás i minizahrádkou se sukulenty, kterou můžete mít také ve svém bytě. Očekáváte návštěvu přátel? Vlastnoruční vítací cedulí je zaručeně zaujmete. Také vám ukážeme piknikový stolek v kufříku, který si můžete vzít všude s sebou.

Téměř každá žena si ráda ozdobí své dveře. My vám ukážeme, jak si vyrobit okrasný věnec s příběhem. Dále vás zaručeně zaujmeme nápadem, jak využít svůj starý nábytek a například židli vdechnout nový život.

V části Sám sobě profíkem si pro vás Pepa Libický připravil návod na fungl novou plotovou podezdívku. Pak poradí, jak na nenáročnou instalaci žaluzií, a také mnoho dalšího.

Vychytané rady ze zahrady

Podělíme se s vámi i o vychytané rady ze zahrádek. Prozradíme, jak jsou prospěšní čmeláci, jak se postarat o oporu pro popínavé rostliny či jak se postarat o rozmanitou krásu trvalek. Ukážeme si, jak pěstovat rostliny i v omezeném prostoru, aby vaše sklizeň byla co největší.

Jak se vaří pivo

Sládek Michal se s námi podělí o zajímavý příběh vaření piva, který zaujme nejednoho Čecha, vždyť jsme přece pyšný národ milovníků tohoto nápoje.

Vyroba domácího másla

V dnešní době je pro nás samozřejmost si dojít pro obchodu pro máslo, ale dříve tomu tak nebylo. S naší redaktorkou Markétou si ukážeme, jak taková výroba domácího másla probíhá. Uvidíte, že se nejedná o jednoduchou záležitost.

Dobroty Ládi Hrušky

Ani o Láďovy dobroty vás v tomto vydání nepřipravíme. Léto je plné výletů, a proto vám přijde určitě vhod prima cestovní svačina. Ukážeme si recept na toasty v tortille, na kuskus s mákem nebo chlebosendvič ve vajíčku. Pro milovníky grilování máme opravdu výjimečný recept na masové koule na gril, které zachutnají každému. Pro gurmány jsme připravili i postup na znamenité domácí špekáčky z poctivých surovin.

Užijte si vlastní sklizeň

Téma měsíce je v tomto dvojčísle „Užijte si vlastní sklizeň“, kdy si společně připravíme například kedlubnové steaky ve smetaně, větrníčky s pečenými jahodami, nakládačky plněné zelím, svěží melounové carpaccio či pórkový krém s křupavými kořínky a mnoho dalších vychytaných receptů.

Nové vydání časopisu Prima vychytávky vám kromě toho nejlepšího z pořadů Vychytávky Ládi Hrušky, Receptář prima nápadů a Libovky Pepy Libického nabídne nové číslo za pouhých 39 Kč. Časopis najdete na všech novinových stáncích nebo přímo ve své schránce jako předplatné na rok 2023 ZDE.

Sdílejte článek

Přečtěte si také