Naše tipy

26. dubna 2023 11:00

redakce Prima Living

Léto se pomalu blíží, pojďme ho společně přivítat dalším vydáním Prima vychytávek

Venku se pomalu otepluje a v našem květnovém vydání časopisu Prima vychytávky přicházíme s tématem MÁJ, lásky čas. Máte se opravdu na co těšit! Ukážeme například úžasné dekorace ze starých knih, truhlíky zdobené dřevěnými domečky nebo dřevěnou květinu z kulatiny a klacíků. Zahrádkáři jistě ocení rady odborníků k péči o růže po zimě i vychytané tipy, aby okenní parapety a balkony i letos zdobily záplavy květů.

V květnovém vydání Prima vychytávek se vrhneme na květník z kýble a latěk od plotu nebo na noční stolek ze šuplíku „na Míru“ podle kutila Míry Noska. Ukážeme dekorace ze starých knih, truhlíky zdobené dřevěnými domečky nebo dřevěnou květinu z kulatiny a klacíků.  Ženy se zase budou moci zkrášlit šperky z již nepoužívaných CD nebo si ušít kabelku ze starých džín. Zahrádkáři nepochybně ocení rady zkušených odborníků k péči o růže po zimě, obraně proti škůdcům buxusu a přidáme i vychytané tipy, aby okenní parapety a balkony i letos zdobily záplavy květů.

Po práci si dáme něco na zub – pro masožravce to bude řízek v tortille a pro sladkomily mini knedlíčky z krupičky. Veterinářka Míša nám prozradí, jak pečovat o psí kamarády v jarním období, a vezme vás na malou exkurzi k chovatelce afrických ježků. A ani tentokrát vás nemine společný výlet, kde navštívíte zajímavá místa, která zdobí sochy umístěné v krajině – často i tam, kde bychom je ani nečekali.

Domácí kutil

V úvodní kapitole Domácí kutil vás pozve šikovný kutil Jiří na malou exkurzi svých výtvorů, kde vám ukáže jedinečné a spolehlivé traktůrky, které zrekonstruoval podle svých představ. Dále si ukážeme, jak na noční stolek se šuplíky, kde tajemství tkví v umění využít zbytkový materiál a vytvořit z něj něco užitečného. Potěšíme i milovníky rostlin s návodem, jak si vyrobit dekorativní konev na své květiny.

Sám sobě profíkem

Náš profík Pepa Libický v kapitole Sám sobě profíkem předvede, že i výroba levitující postele je možná. Pak si bude moci dopřát spánek jako na obláčku. Fotovoltaika je v poslední době populární téma, a to převážně kvůli cenám energií, tak vám Pepa ukážeme, jak na bezchybnou montáž a využití těchto alternativních zdrojů energie. Ve své rubrice Minutový manžel v akci poradí, jak na drobné opravy v domácnosti, jako je protékající voda u sprchové hlavice a další.

Prima tvoření

Kutily především zaujme další kapitola – Prima tvoření. Použitá CD nebo kompaktní disky má doma skoro každý a my vám ukážeme, jak tyto již přebytečné předměty využít na výrobu oslnivých cédéčkových šperků. Ikonické modré kalhoty nechybí v šatníku snad každé ženě. Nevydrží však věčně. Ale předtím, než je vyhodíte, zkuste si z tohoto oblečení vytvořit stylové džínové kabelky nebo taštičky pro každodenní využití.

Rady a tipy pro zahrádkáře

Nebojte, zahrádkáři, ani na vás jsme nezapomněli. Společně si ukážeme rady a tipy pro osazování truhlíků květinami či opatření proti škůdcům, abyste se s tím už nemuseli trápit. V tomto vydání se budeme věnovat převážně krásným rostlinám v podobě růží, které si zaslouží patřičné hýčkání a vhodné ošetřování.

Láďa Hruška v kuchyni

Láďa vás vezme do své kuchyně, kde si společně připravíme prvotřídní vepřové řízky s červeným zelím a rebarborou nebo s pivním bramborákem. V kapitole Vaření ze zbytků jsme si připravili pro milovníky sladkého recept na žemlovku se sněhovou peřinou či mini knedlíčky z krupičky. A dalšími prima recepty je toto vydání plně nabité.

Dvojčíslo za pouhých 39 Kč

To vše a mnohem víc na vás čeká v novém díle Vychytávek Ládi Hrušky, kde najdete skvělé nápady, které se vám budou určitě hodit. Nové vydání časopisu Prima vychytávky vám kromě toho nejlepšího z pořadů Vychytávky Ládi Hrušky, Receptář prima nápadů a Libovky Pepy Libického nabídne nové dvojčíslo za pouhých 39 Kč.

Časopis najdete na všech novinových stáncích nebo přímo ve své schránce jako předplatné na rok 2023 ZDE.


Přečtěte si také