Bydlení

2. května 2023 11:42

Josef Šťastna

Nádhernou vilu Patrasové a Slováčka trápí vlhkost. Třípatrový dům manželé milují

Nádherná vila, která je klenotem mezi vinohradskými nemovitostmi, je jedním z důvodů, proč manželství Felixe Slováčka (79) a Dagmar Patrasové (67) přečkalo všechny bolestivé vztahové krize. Oba manželé totiž třípatrový dům milují a společně zvelebují.

V minulosti se několikrát zdálo, že manželství hudebníka Felixe Slováčka a herečky Dagmar Patrasové spěje k rozvodu. Když se ale manželé začali zamýšlet nad osudem třípatrové vily, začali vždy od rozvodových myšlenek rychle ustupovat.

Když se Felix Slováček po sedmi letech rozešel se svou partnerkou Lucií Gelemovou, tak se do vinohradské vily vrátil s tím, že dům bude potřebovat nákladnou rekonstrukci. „Chtělo to už dát tady dole do pořádku, stěny byly vlhké a plesnivěly. O dům se člověk holt musí starat, všechno chátrá,“ uvedl Slováček pro deník Blesk s tím, že si uvědomuje, že věci, o které se nepečuje, spějí k rozkladu. Později ale hudebník rozhodl, že rekonstrukci odloží.

Dagmar Patrasová ale trvala na tom, že zásah odborníků bude nutný. „Jednou to zůstane na naše děti, na Felixe a Aničku. Ti to snad dají do kupy. Jinak to nevidím. Dům potřebuje nějakou injekci, bylo by dobré odkopat základy a udělat izolace,“ uvedla herečka v roce 2020. O dva roky později Felix slib splnil a nechal vilu zrekonstruovat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podívejte se, jak dnes bydlí Vratislav Mynář a jeho Alex

Zatímco Felix Slováček zvelebuje zahradu, která díky živému plotu poskytuje rodině velké soukromí, Dáda Patrasová tráví ráda čas v kuchyni. Ta je ostatně její velkou chloubou. Pro Primu již dříve prozradila, že jen kuchyň, která disponuje nejmodernějšími spotřebiči, vyšla manžele na milion korun. Podle informací webu expres.cz makléři odhadují cenu celé nemovitosti na cca 40 milionů korun.

V rozlehlé rezidenci sídlí i Slováčkova umělecká agentura. Uvnitř vily se mimo jiné nachází také prostorný bazén. Dagmar Patrasová je také hrdá na klavír, který s manželem pořídili v bazaru. Jedná se o křídlo, na které hrál Oldřich Nový. Nástroj od společnosti Steinway & Sons dnes může mít cenu i přes milion korun. Velmi cenné jsou také obrazy, které manželům věnoval zpěvák a milovník umění Karel Gott.


Přečtěte si také