Bydlení

15. září 2022 15:17

redakce Prima Living

Tady už umřu, říká Roman Skamene. Herec ukázal své krásné bydlení

Roman Skamene Bydlení

Herec Roman Skamene (67) je už několik let v penzi a užívá si tak jedno z nejklidnějších období svého života. Volný čas tráví společně s manželkou Renatou, se kterou se natrvalo usadil na chalupě na Berounsku, kde našel oázu klidu. „Tady už umřu,“ sdělil redaktorům webu Prima Living s úsměvem, když je provázel svým sídlem.

Chalupu na Berounsku si s manželkou zakoupili pár měsíců po narození dcery Sandry, stalo se tak v roce 1982. Ze začátku ji využívali pouze přes léto, ale postupem času bydlení upravili tak, aby se v ní dalo žít celoročně.

„Mákli jsme si dost. Jak se říká, kdo má chalupu, má pr*el v kalupu, ale stálo to za to. V posledních letech jsme nechali udělat novou střechu, elektrická vrata a ze zahrady schodiště do horního patra, které obývají naše děti s vnučkami, když za námi přijedou. Nic víc už na dlouhou dobu není potřeba. Teď si to tu vychutnáváme a radujeme se z toho, co se nám povedlo,“ prozradil s úsměvem Roman Skamene pro Prima Living.

Ruch velkoměsta, kde herec prožil většinu svého života, vyměnil za klid na vesnici a prý mu nyní nic nechybí. „Když jsem byl mladý, nedovedl jsem si představit, že bych žil na vesnici. V Praze to bylo fajn, každý den mejdany, pořád se něco dělo. Jak ale člověk stárne, začíná dávat přednost klidu. Do Prahy do paneláku už by mě nikdo nedostal,“ dodal herec.

V dílně má herec nepořádek

O zařízení interiéru se od samého počátku starala manželka Renata. Kuchyň se nese v odstínech modré a bílé barvy. Kuchyňská linka je celá ze dřeva a zdobí ji například kredenc, který byl v chalupě už v době, kdy si ji pořizovali. Z kuchyně poté vede okénko přímo na terasu. „Slouží také jako výdejní okénko. Holky na mě zavolají a já jim přes něj podávám dobroty a nápoje, o které si řeknou,“ popsal Roman Skamene, kterému na chalupě nemůže chybět dílna, kam mají všichni vstup zakázán. Včetně vnuček, které herec miluje.

„Jsem takový kutil domácí, strašně mě baví dělat rukama, vymýšlet různé zlepšováky. V dílně trávím většinu dne, mám tam i gauč a televizi. Zavřu se tam a jsem ten nejšťastnější člověk na světě. Sice tam je strašný bordel, ale přesně vím, kde co mám. Jednou mi děti chtěly udělat radost, tak mi ji celou důkladně uklidily. Hned jsem věděl, že je zle. Pak jsem tam nemohl vůbec nic najít. Od té doby tam mají všichni přísný zákaz,“ poznamenal herec s úsměvem.

V posteli by se u nich žádný obr nevyspal

V přízemí může host narazit na obývací pokoj s ložnicí, v němž má manželka Renata také svoji pracovnu s počítačem. „Raritou je postel, na které spíme. Je hodně stará, ta už je vidět snad jenom v prvorepublikových filmech. Je přímo pro nás dva, pro lidi menšího vzrůstu. Třeba náš zeťák se na ni nevejde,“ vylíčil Roman. V prvním patře má svůj pokoj hercův syn Robert, který je zatím bezdětný. Místo ve vile má i hercova dcera Sandra a její dcery. „Mají tam všechno. Obývák, ložnici, kuchyni, záchod, koupelnu i vlastní vchod,“ uvedl sympatický herec.

Zahradu má Roman opravdu krásně upravenou. Nechybí na ní několik ovocných stromů, zelenina i květiny. „Manželka v televizi zahlédla truhlíky na rajčata, tak hned přišla za mnou, abych jí také nějaké vyrobil. Udělal jsem jeden, ale to jí nestačilo, hned chtěla další a pak ještě další. Pak přijela moje sestra, když to viděla, hned ho chtěla taky. K tomu se přidala ještě naše kamarádka. Zatím jsem jich udělal celkem pět, ale myslím, že jsem ještě neskončil. Alespoň vidíte, jak mám těžký život,“ vysvětil herec s typickým úsměvem.

Bazén dá hodně práce

Na přání své ženy vyrobil na zahradu také lavičku, kde spolu občas sedávají a kochají se pohledem na chalupu. „Náš nejlepší kamarád nám zamlada, asi před pětačtyřiceti lety, když jsme ještě byli svobodní, nakreslil obraz, na němž jsme s Romanem seděli jako důchodci na lavičce v parku. Obraz někam zmizel, ale lavičku tu díky Romanovi máme,“ prozradila paní Renata.

„Nebyla to žádná sranda, musíte mít správné parametry a materiál, aby to určitou váhu udrželo. Ale mě takové věci prostě baví dělat. To místo si o ni úplně říkalo. Je tu stín, krásný výhled na barák,“ doplnil dobře naladěný herec.

Na zahradě má rodina také velký venkovní bazén, který si nemohou vynachválit. „Za ta léta jsme jich vyzkoušeli několik. Vždycky jsme měli ty kulaté, menší i větší, až jsme si řekli, že uděláme bazén pořádný, který už tu bude napořád. Já se v něm sice koupu tak jednou za týden, ale manželka, dcera a vnučky jsou v něm schopny být klidně celý den. Je to jejich ráj. Uvidíme, jak to bude teď, když elektřina letí nahoru, jestli to finančně utáhneme,“ uvedl herec s tím, že v bazénu je nejraději sám, když má klid a vnučky mu neskáčou po hlavě.

Autorský text redakce Prima Living.

Sdílejte článek

Přečtěte si také