Bydlení

16. listopadu 2023 11:30

Josef Šťastna

Neuvěřitelné! Díváte se na kuchyň, která vyrostla v autobuse. Dvojice žije mobilní sen

Hannah Lane (24) z amerického Kentucky a její manžel Cody Lane (33) žili běžný život v krásném domě, ale něco jim chybělo. Mladý pár totiž okouzlila videa na sociálních médiích, ve kterých lidé žili v upravených dodávkách nebo autobusech. Hannah a Cody se později rozhodli prodat dům a změnit svůj život zcela od základu.

Hannah a její manžel Cody prodali dům, vzali 60 tisíc dolarů a pořídili si autobus, který jim umožnil život v pohybu. K vytvoření vkusného bydlení ale byla dlouhá cesta.

Hannah se živí jako svatební fotografka a marketingová koordinátorka a Cody je mikrobiolog. Pár vždy miloval cestování, a tak když se Codymu naskytla příležitost pracovat na dálku, ihned toho využili. Hannah totiž kvůli fotografování svateb často cestovala už předtím. Původně plánovali koupit obytný vůz, proč se nakonec rozhodli pro autobus?

Mohlo by vás zajímat: Život v dodávce. Jaké jsou výhody a nevýhody bydlení na kolech?

Rekonstrukce autobusu

Zájezdový autobus už je svým způsobem navržen pro dlouhodobé cestování, obsahuje například prvky pro využívání elektřiny nebo základní instalatérské práce, takže bylo pro pár jednodušší ho renovovat, obzvlášť když při tom oba pracovali na plný úvazek. Tento autobus se vysokému Codymu zalíbil také proto, že má vyšší stropy než karavany nebo školní autobusy a on se v něm může pohodlněji pohybovat. Líbila se mu představa, že se necítí stísněně. Svůj autobus pár koupil za 34 000 dolarů (okolo 766 tisíc korun). Převážnou část renovace provedli sami a dalších 20 000 dolarů (asi 450 tisíc Kč) museli utratit za mechaniku. Koupili si také přívěs, který jim umožňuje táhnout auto za autobusem. Dále se částka navyšovala výdaji za čalounění, podlahy, výzdobu, instalaci kuchyně, nábytek a další položky, až se vyšplhala na zhruba 81,5 tisíc dolarů (v přepočtu asi 1,8 mil Kč).

Vřelá atmosféra domova

Hannah a Cody se snažili autobusu dát vřelou a přívětivou atmosféru. Použili zemité tóny barev, koberce a závěsy v neutrálních barvách a bílé stěny, aby byl celkový efekt svěží a prostorný. Navzdory své malé rozloze má autobus mikrovlnnou troubu, sporák s troubou, lednici a dřez, nad palubní desku pověsili také televizi. Zájezdový autobus manželů unese větší váhu než jiné typy vozidel, a tak měli při zdobení více možností. Kuchyně má například skutečné křemenné desky.

Dále má obydlí dveře, které oddělují zadní a přední část vozidla, takže Hannah a Cody mohou přijímat pracovní hovory současně, aniž by se navzájem rušili.

Život na cestách

Hannah se pro web Insider svěřila, že jí při neustálém cestování chybí větší komunita. „Bojuji s tím, že nejsem mezi přáteli a rodinou,“ řekla. „Jsme tu jen my dva, což je úžasné, ale někdy vám ta sociální interakce chybí.“ Náročné je také neustálé hledání míst, která jejich autobus přijmou. Často jsou totiž místa k zaparkování určena jen pro určité typy vozidel a najít ta, která budou akceptovat jejich autobus je časově náročné.

Přesto je ale pár šťastný a rád inspiruje i ostatní prostřednictvím svých sociálních sítí. „Vždycky jsme nadšení, že se můžeme dostat někam, kde jsme ještě nebyli,“ říká Cody. „Dává nám to jiskru energie.“

Pár sdílí na svých účtech na sociálních sítích vše. Od produktů, které jim usnadňují život v autobuse, až po to, jak si zde dojít na záchod. „Chceme jen povzbudit lidi, aby šli ven a dělali věci, které jsou nekonvenční. A není to tak těžké, jak si možná myslí,“ říká Hannah, podle které je nejtěžší udělat první krok, ale jakmile seberete odvahu, vše ostatní už do sebe samo zapadne.

Zdroj: insider.com

Sdílejte článek

Přečtěte si také