Bydlení

23. září 2024 08:42

Tomáš Durčák

Nové bydlení Jiřiny Bohdalové. Malá garsonka ji stála 6 milionů korun

Jiřina Bohdalová v květnu oslavila 93. narozeniny, avšak plány na důchod a odpočinek zatím stále úspěšně ignoruje. Herečka, která i nadále aktivně pracuje, se rozhodla další část svých vydělaných peněz uložit do nemovitostí. Do oka jí padl malý byt v pražských Stodůlkách, ideální na pronájem třeba nějakému studentovi.

Nejnovější přírůstek do seznamu majetku legendární herečky Jiřiny Bohdalové se nachází přímo u stanice metra v pražských Stodůlkách, kde vyrostla zbrusu nová čtvrť plná obytných domů, které se říká „Britská čtvrť“. V jedné ze zdejších novostaveb padl Bohdalové do oka byt s nejmenší dostupnou dispozicí 1+kk, čili vlastně garsonka.

Byť s relativně štědrou plochou 42,4 metrů čtverečních, a navíc ještě balkonem o rozloze 5,5 metrů čtverečních, jde o relativně velkou garsonku. Dle katastru nemovitostí se Jiřina Bohdalová majitelkou bytu stala letos na konci dubna. A dle Blesku za malý byteček, vhodný zřejmě nanejvýš jako pronájem pro mladého člověka či studenta, herečka zaplatila přesně 6 181 468 korun.

Že si drobný byteček nepořídila pro sebe jako skromné bydlení na důchod, je téměř jisté. Jiřina Bohdalová je totiž už dlouhé roky více než šťastná v pražské Hostivaři, kde kousek od zdejší přehrady žije ve své vilce, na níž nedá dopustit. Od roku 1997 pak dle katastru vlastní také malebnou roubenou chalupu na severní hranici Českého ráje u Semil.

„Chalupu miluju. Mám to tam moc ráda. Je to opravdový ráj. Jak můžu, jedu tam, i když je to trochu z ruky. Nádherná příroda, mám tam klid a pohodu. A když přijedou vnuci nebo kamarádi, tak navařím a je nám dobře,“ prozradila o svém malebném letním sídle, které dříve sloužilo jako hájovna, herečka redakci CNN Prima NEWS.

A právě v ní musela herečka trávit letošní léto poté, co její milované bydlení v Hostivaři poškodila kvůli prasklému potrubí voda. „Stala se havárie, ta voda se valila v domě i venku. To si neumíte představit ten nepořádek,“ popsala deníku Aha! herečka. „Ihned jsem na to volala instalatéry, kteří mi to pořád opravují. Plavu pořád, ale suší se to,“ doplnila se smutkem v hlase nestárnoucí herečka. Ta v Hostivaři ráda pobývá i proto, že nedaleko bydlí také její vnuci, kterým zde díky své úspěšné kariéře mohla rovněž pořídit bydlení.

Jiřina Bohdalová letos oslavila 93. narozeniny a loni se definitivně rozloučila s divadlem:


Přečtěte si také